Buče

Vsi poznamo frazo ‘Buče prodajati’. Pomeni, da nam nekdo pripoveduje nekaj, česar mu ne verjamemo, včasih tudi, da nekdo preveč in nenehno govori … skratka – nekdo nam naklada.

V slovenskem javnem prostoru je ‘prodajalcev’ buč ogromno. Največkrat med njimi najdemo politike, predvsem ministrice in ministre, včasih tudi novinarje  ali kakšne samooklicane vsevedne analitike. Na Sindikatu Mladi plus beležimo izjave, za katere menimo, da so laži ali zavajanja, jih pokomentiramo in zavrnemo z argumenti, prodajalcem buč pa te z največjim veseljem vračamo. Gre za našo večinoma spletno, a tudi občasno terensko kampanjo, sestavljeno iz izjav, komentarjev in duhovitih (obdelanih) fotografij, s katerimi želimo širši javnosti, predvsem pa mladim sporočiti, da prazne in lažne besede niso dovolj. Politikom, novinarjem in vsem ostalim ‘prodajalcem buč’ pa tako na svoj način sporočamo, da jih poslušamo in – slišimo.

Spodaj dodajamo primere podeljenih buč Sindikata Mladi plus (najnovejše buče so na dnu strani), nekaj pa jih najdete na naši Facebook strani, v albumu z naslovom “Buče. Vi nam. Mi vam.”

Sprejem Zakona o vajeništvu je minimalni doseženi konsenz. Bučaaaaaaaaaaaaa!

Deregulacija! Fleksibilizacija! Koprivnikarizacija! (ali – buče za Koprivnikarja)

BUČA! Za naročnike, izvajalce, vzporedne trge in neizpolnjene obljube sekretarja Petra.

Fleksibilizacija = prekarizacija! (buča za delodajalce)

Save

Save

Save