Pismo podpore sindikalistu Alešu Hogetu

Sindikat Mladi plus, sindikat dijakov, študentov in mladih brezposelnih, ostro obsoja postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi Alešu Hogetu, sindikalistu v podjetju Kovinoplastika Lož, ki v tem podjetju predseduje podružnici Sindikata kovinske in elektroindustrije Slovenije (Skei). Pridružujemo se mnenju, da kolega Aleš Hoge svojo sindikalno funkcijo opravlja zavzeto, profesionalno in stalno opozarja na nepravilnosti, kar je hvalevredno, zato bi se mu kvečjemu bilo potrebno opravičiti. Očitane domnevne kršitve so načrten napad nanj zaradi opravljanja svojega dela.

Pozivamo vodstvo družbe Kovinoplastika Lož d.d., da nemudoma ustavi postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi in se kolegu Alešu omogoči nadaljnje opravljanje dela sindikalnega zaupnika ter predsednika sveta delavcev.

Alešu izrekamo vso podporo, sleherno nadaljnjo aktivnost usmerjeno proti njemu pa javno obsojamo, tudi s podporo v stavki ali udeležbo na protestnem shodu v njegovo podporo.

Napad na enega je napad na vse nas. Pred pogoltnimi interesi se delovni ljudje lahko ubranimo le, če smo enotni, organizirani in solidarni. Skupaj smo močnejši!ž

Sindikat Mladi plus