NIČ TIŠINE DO SVOBODNE PALESTINE!

Na Sindikatu Mladi plus izražamo polno podporo študentkam in študentom, ki so včeraj zasedli največjo predavalnico na Fakulteti za družbene vede. Pridružujemo se njihovim pozivom Univerzi v Ljubljani k takojšnji prekinitvi kakršnihkoli sodelovanj z izraelskimi univerzami ter jasni in nedvoumni obsodbi genocidnih praks izraelske države.

Palestinke in Palestinci že desetletja trpijo v sistemu apartheida pod okupacijo Izraela. Od lanskega oktobra je to trpljenje doseglo nepredstavljive razsežnosti. Več kot 30.000 ubitih civilistk in civilistov, med njimi približno polovica otrok, uničena velika večina palestinske infrastrukture in domov, blokiranje humanitarne pomoči in vsakodnevno izvajanje vojnih zločinov. Zgroženi smo nad medlimi odzivi največje slovenske univerze in njenih članic, nad prepočasnim in premalo odločnim ravnanjem slovenskega političnega vrha, medtem ko se pred našimi očmi odvija genocid!

Zato se pridružujemo študentkam in študentom ter vas hkrati obveščamo, da če boste imeli kakršnekoli težave s fakulteto, univerzo ali pa represivnimi organi zaradi vašega delovanja, vam bomo kot sindikat študentov nudili vso podporo in pomoč.

Svoboda Palestini! 🇵🇸✊

Foto: Črt Piksi