“Natečaj Jamstvo za mlade”

Mladinski svet Slovenije (MSS), Sindikat Mladi plus in Študentska organizacija Slovenije objavljajo “Natečaj Jamstvo za mlade”. Prispevki oz. izdelki morajo biti oddani do 25 8. 2013. Glavna nagrada je tablični računalnik (i-Pad).

V okviru natečaja Jamstvo za mlade zbiramo vaše prispevke, ki pojasnjujejo, da je oz. zakaj je pomembno, da se mladi (po zaključenem šolanju) zaposlijo in osamosvojijo ter kakšne težave imajo na tej poti, in sicer v obliki:

1 Fotografije, risbe, slike, stripa ali drugega likovnega oz. grafičnega izdelka.
2 Kratkega video posnetka.
3 Kratkega besedila v kakršnikoli obliki; lahko je samo kratka misel, moto, kratek sestavek, dialog, verzi ipd.

Vsi izdelki so lahko oddani ali v digitalni ali v fizični (papirnati) obliki. Omejitev za video posnetke je največ 5 minut, za besedila pa največ 1000 znakov skupaj s presledki. Zaželeno je, da se izdelkom, predvsem likovnim oz. grafičnim, priloži obrazložitev – kako je izdelek povezan z vsebino Jamstva za mlade oz. z zaposlovanjem mladih. Kvaliteta video posnetka ni bistvenega pomena, posnetek je lahko narejen tudi s kamero v mobilnem telefonu.

Naj vas za začetni navdih usmerimo na sicer rahlo cinično risbo in prispevek, objavljen v reviji Mladina in ga najdete tu.

Vse informacije o natečaju MSS-074-13_JZM_natecaj.

Obrazec, ki ga je potrebno izpolniti in priložiti izdelku, MSS-074-13_JZM_natecaj_obrazec.

Kontakt: jzm@mss.si (Tanja).