Pismo 7 članov Sveta Vlade RS za mladino mag. Alenki Bratušek

7 članov Sveta Vlade RS za mladino, med njimi predstavnica reprezentativnih sindikatov Sanja L. Torjar, je v četrtek, 6. 3., predsednici Vlade RS mag. Alenki Bratušek poslalo pismo za sklic seje Sveta Vlade za mladino.

Pismo 7 članov Sveta Vlade RS za mladino PV mag. Alenki Bratušek (6.3.2014)

7 predstavnikov mladih v SVM je 6. marca predsednici vlade poslalo pismo, v katerem so opisali nastalo situacijo glede sklicevanja naslednje seje SVM, ki so jo v skladu s Poslovnikom zahtevali člani SVM, a do nje, glede na odgovor predsedujočega SVM, ne bo prišlo in jo pozvalo, da sama organizira sestanek vseh članov SVM.
Pismo predsednici vlade RS Slovenije

Predlog za sklic izredne seje Sveta Vlade RS za mladino (28. 2. 2014)
Konec januarja so predstaviki mladih v Svetu Vlade RS za mladino naslovili na predsednika Sveta predlog za sklic 3. seje. Glede na to, da je minilo že več kot en mesec od podanega predloga, so predstavniki mladih danes ponovno naslovili dopis na predsednika Sveta, in sicer z zahtevo po sklicu izredne seje. Več lahko preberete na spodnji povezavi:
Predlog za sklic izredene seje Sveta Vlade RS za mladino

Predlog za sklic 3. seje Sveta Vlade RS za mladino (24. 1. 2014)
Osamosvajanje mladih je proces, ki je v veliki meri povezan tudi z (uspešnim) reševanjem stanovanjske problematike. Zato se je večina predstavnikov mladih v Svetu Vlade RS za mladino strinjala, da je treba na dnevni red političnega odločanja umestiti tudi to temo in pristojnim poslala predlog za sklic naslenje seje Sveta. Predlagali so tudi, da se poleg stanovanjske problematike mladih na naslednji seji Sveta obravnavata tudi točki o reorganizaciji Urada RS za mladino in postopku imenovanja državnega sekretarja v Kabinetu predsednika vlade, ki bo zadolžen za področje mladine.
Predlog za sklic 3. seje Sveta RS za mladino

Pismo vodjem koalicijskih strank (10.1.2014)
Del predstavnikov mladih v Svetu Vlade RS za mladino se je odločil, da vodjem koalicijskih strank trenutne Vlade RS pošlje pismo v katerem so podali predloge in pobude, ki bi po njihovem mnenju prispevali k izboljšanju položaja mladih v Sloveniji.
Pismo vodjem koalicijskih strank s predlogi in pobudami za izboljšanje položaja mladih

Predstavniki mladih razočarani po 2. seji sveta Vlade RS za mladino (18.12.2013)
Po več kot dveh mesecih vladna stran ni realizirala niti polovice vseh sklepov h katerim se je tudi sama zavezala. Predstavniki mladih so jasno opozorili, da je takšno ravnanje vlade oz. posameznih ministrstev nesprejemljivo in nespoštljivo, predvsem pa pod vprašaj postavlja besede prve ministrice, da so mladi prioriteta te vlade. Več…
Pregled realizacije sklepov sprejetih na 1. seji SVM (na dan 7. 1. 2014)

Konstitutivna seja nove sestave Sveta Vlade RS za mladino (16.10.2013)
Ustanovne seje Sveta se je udeležila tudi predsednica vlade ga. Alenka Bratušek. Predstavniki mladih so izpostavili dva temeljna cilja: prvi cilj v okviru delovanja v Svetu Vlade RS za mladino bo vzpostaviti horizontalen oz. medresorski pristop pri oblikovanju politik in ukrepov za mlade. Drugi cilj, ki mu bomo sledili pa je, da se besede in obljube o tem, da smo mladi prioriteta te države prelijejo v konkretne politike in smiselne ukrepe, ki so tudi ustrezno finančno podprti. Več…
Zapisnik 1. seje SVM (16.10.2013)

Predstavniki mladih v Svetu Vlade RS za mladino že pričeli z delom (7.10.2013)
Na prvem srečanju po imenovanju v SVM so se predstavniki mladih dogovorili o prioritetnih področjih, ki naj jih Svet obravnaval v naslednjih mesecih ter predlagali dnevni red prve seje Sveta. Svoje predloge so strnili v dopis, ki so ga posredovali predsednici vlade Alenki Bratušek in predsedujočemu Svetu, ministru za izobraževanje, znanost in šport, dr. Jerneju Pikalu. Več …
Dopis predsednici vlade in ministru za izobraževanje, znanost in šport (2.10.2013)

Vlada RS je imenovala člane Svet Vlade RS za mladino (13.9.2013)

VIR: MSS