Naslednjih 14 dni bo res ključnih! Gremo volit! – Vabimo na več dogodkov pred volitvami

Pred prihajajočimi državnozborskimi volitvami, ki bodo, kot vsi že dobro vemo, 24. aprila, bo potekalo več pomembnih dogodkov. Več v nadaljevanju

V petek, 15. aprila, se odvijata kar dva:

Predvolilno rolanje

Od 17.00 do 22.00 bomo v Cukrarni različne organizacije in gibanja na svojih stojnicah izvajale aktivnosti, povezane s prihajajočimi volitvami. Poleg politično-aktivističnih tem bodo DJ-i in DJ-ke skrbele za glasbeno spremljavo kar 12 neprekinjenih ur.

Javno soočenje politične strank z ljudstvom

Od 18.00 dalje bo na Trgu republike soočenje strank v odprtem in javnem prostoru. V iniciativi Glas ljudstva verjamemo, da je še posebej v predvolilnem času izrednega pomena, da se bodoči politični predstavniki in predstavnice ljudstvu lahko neposredno predstavijo v živem, odprtem in javnem prostoru ter obenem, da lahko tudi sami volivci in volivke postavijo vprašanja, ki so zanje pomembna.

V petek, 22. aprila, pa bo od 18.00 dalje potekal Veliki koncert: Gremo volit!, ki ga organizira več kot 100 civilnodružbenih organizacij in iniciativ. Podporo aktivnemu državljanstvu in udeležbi na volitvah bo s svojimi nastopi izkazalo več glasbenih skupin, glasbenic in glasbenikov – Vlado Kreslin in Mali bogovi, MRFY, Koala Voice, Sestre, Matter, Lado Leskovar, Pantaloons, Žena in mnogi drugi. Pridružite se nam na zgodovinskem koncertnem shodu, na zadnji petek pred volitvami.

Ne prezrite:

Na Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije so ustvarili posebno spletno mesto, namenjeno skorajšnjim parlamentarnim volitvam. Kliknite na grafiko: