Bodite pozorni: od 15. januarja višja minimalna urna postavka za študentsko delo

V soboto, 15. januarja, je bila v uradnem listu objavljena nova višina minimalne urne postavke za opravljeno uro začasnih in občasnih del dijakov in študentov, ki bo po novem znašala 6,17 evra bruto.

Minimalna urna postavka za dijaško in študentsko delo od 15. januarja 2022 znaša torej 6,17 evra bruto oziroma 5,21 evra neto (gre za nakazilo, ki ga prejmeš na svoj bančni račun).

Minimalna urna postavka za delo, opravljeno do vključno 14. januarja 2022, je sicer lahko »stara« – 5,89 evra bruto oziroma 4,98 evra neto, od vključno 15. januarja 2022 pa mora torej znašati 6,17 evra bruto oziroma 5,21 evra neto.

Pozor, pozor!

Če imaš s svojim delodajalcem pri izplačevanju minimalne urne postavke težave (pa tudi v primeru drugih problemov), se obrni na nas. Z veseljem bomo pomagali. Če se nočeš izpostaviti, bomo varovali tvojo anonimnost in se borili v tvojem imenu. Zato smo tu sindikati. Da pomagamo delavkam in delavcem. V teh koronavirusnih časih smo v prvi vrsti dosegljivi prek elektronske pošte, in sicer na info@mladiplus.si, in na telefonski številki 041 262 390. Drugače nas lahko najdeš ter nam slediš tudi na FacebookuInstagramu in Twitterju, na naš štirinajstdnevni novičnik pa se lahko naročiš tukaj.