Nehvaležni skeptiki #31: Stanovanja so, a ne za mlade

V novi epizodi našega in vašega podkasta smo se tokrat posvetili pereči temi, ki zadeva predvsem mlade – reševanju stanovanjskega vprašanja.

Medtem ko se v Ljubljani na vsakem vogalu pojavljajo novozgrajene luksuzne rezidence in hoteli, obenem pa veliko že zgrajenih stanovanj sameva, stanovanjske politike v Sloveniji praktično ni. To pomeni, da številne prebivalke in prebivalci, med katerimi seveda prednjačimo mladi, nimajo dostopa do ustreznih stanovanjskih kapacitet. Problematika je kljub nenehnim opozorilom vedno bolj akutna, s tem pa se strinjajo tudi tokratne (so)avtorice in (so)avtorji podkasta, udeleženci projekta Katalizatorji družbenih sprememb, ki smo ga na Sindikatu Mladi plus s partnerskimi organizacijami izvajali zadnji dve leti, in sicer, da bi odgovorili na izzive participacije mladih v družbi.

Poleg skoraj boleče aktualne teme pa vas v novi epizodi čaka tudi nov nasvet iz naše rubrike Sindi svetuje – o tem kdo mora poravnati stroške testa na covid-19 v primeru študentskega dela. Vabljeni k poslušanju!

Prenesi mp3 (Duration: 40:46 —36.8 MB)

Podkast je nastal v okviru projekta Katalizatorji. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.


Še več nehvaležno-skeptičnih vsebin lahko najdete s klikom na grafiko: