Nehvaležni skeptiki #29: Platformno delo, 1. del

V novi epizodi našega podkasta smo se potopili v platformno delo in podrobno raziskali, kakšne posledice prinaša za delavke in delavce ter kako so se nanj odzvale države in delavstvo samo.

Osredotočili smo se predvsem na razmere v Evropi in v debato vključili tudi Blaža, našega gosta, ki je bil včasih sam dostavljalec hrane v Avstriji, kjer se zdaj kot sindikalist ukvarja z delavskim organiziranjem prav teh delavk in delavcev – dostavljalcev hrane. Skozi celotno epizodo lahko prisluhnite njegovim komentarjem in opisu stanja v Avstriji ter v Evropi na splošno.

V tokratni epizodi pa ne bomo govorili o platformnem delu v Sloveniji – temu se bomo v celoti posvetili naslednjič, v posebni epizodi, in sicer prav tako na primeru dostavljalk in dostavljalcev hrane.

Ne pozabite pa tudi na nov nasvet iz naše rubrike Sindi svetuje, ki je tokrat povezan z regresom za letni dopust.

Vabljeni k poslušanju!

Prenesi mp3 (Duration: 42:39 — 50.5 MB)

Podkast je nastal v okviru projekta Katalizatorji. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. 

Nadaljnje branje:

Delavstvo in spletne platforme: Odpiranje številnih temeljnih vprašanj delovnega prava

Platformna podjetja nenehno preizkušajo našo toleranco – Pogovor s sociologinjo in raziskovalko Majo Breznik o delu prek spletnih platform

Kdo so ti ljudje? – Organiziranje platformnih delavk in delavcev


Še več nehvaležno-skeptičnih vsebin lahko najdete s klikom na grafiko: