Kaj pa mladi? – Vabimo na javni spletni posvet

Kaj vlada dela za mlade? Ali trenutni ukrepi, namenjeni obvladovanju posledic epidemije COVID-19, naslavljajo specifičen položaj dijakov, študentk, mladih brezposelnih, prekarnih delavk in delavcev?

Epidemija in njene posledice imata v svetu dela najbolj negativen vpliv prav na mlade. Mladi so bili namreč prvi odpuščeni v času epidemije, brezposelnost med njimi se povečuje skoraj dvakrat hitreje kot med drugimi starostnimi skupinami, prav tako je ogromno prekarnih delavk in delavcev, ki jih je vlada spregledala in niso bili deležni nikakršne pomoči.

Na drugi strani imamo mlade, ki se še izobražujejo, medtem pa odgovorni študentke in študente mečejo iz študentskih domov, jim ne zagotavljajo pogojev za kakovosten študij, številni mladi pa se že soočajo tudi z duševno stisko.

Čas je, da tudi mladi dobimo svoj glas! Vključimo se v oblikovanje novih ukrepov, ki jih bo zajel 7. protikoronski paket, ki je že v pripravi.

Zato vas vabimo na javni posvet Ukrepi za mlade? – 7. protikoronski paket, na katerem bomo identificirali različne izzive, s katerimi se srečujejo mladi, ter oblikovali priporočila in ukrepe. Z njimi se bomo nato na Sindikatu Mladi plus obrnili na vlado.

Čas je, da z ukrepi pomagamo tudi mladim!

Spletni posvet bo potekal v torek, 24. 11. 2020, od 15:00 do 17:30, in sicer prek Zooma oziroma na povezavi: https://zoom.us/j/99330018552?pwd=RDhtVFdnUlJDZ214bW12UUZpNXNsUT09. Prijave po tematskih sklopih zbiramo tukaj.

Vabimo vas, da si rezervirate omenjeni termin. Več informacij sledi kmalu.