Delavnica: »Kako se pokazati na trgu dela v svoji najboljši luči, tudi ko se ti zdi, da nimaš kaj pokazati?«

Sindikat Mladi plus v sodelovanju z Inštitutom Ribalon pripravlja delavnico »Kako se pokazati na trgu dela v svoji najboljši luči tudi, ko se ti zdi, da nimaš kaj pokazati?«

Ste eden izmed tisočih mladih, visoko izobraženih kadrov, ki si želi najti svojo priložnost na trgu dela, pa vam zaradi pomanjkanja delovnih mest, prevelike konkurence ali premalo priložnosti ne uspe preboj, kjer bi lahko pokazali svoj potencial?

Ste eden izmed tistih, ki ste v preteklosti že dobili priložnost na zaposlitvenem (ali drugem) razgovoru, pa je niste dobro izkoristili, saj delodajalcu v tako kratkem času niste znali ali mogli predstaviti kdo v resnici ste in kaj zmorete, nato pa je vašo priložnost dobil nekdo drug?

Se vam morda zdi, da se “enostavno ne znate dobro predstaviti”, čeprav imate veliko pokazati?

Ali pa morda menite, da nimate kaj ponuditi ali pokazati, glede na toliko drugih, boljših, ki se prav tako potegujejo za vaše mesto?

Če se najdete vsaj v enem izmed zgornjih vprašanj, potem je ta delavnica namenjena vam. Na 3-urni delavnici se bomo ukvarjali z optimalno pripravo na vstop (ali vrnitev) na trg dela. Vendar se ne bomo ukvarjali s priporočili in informacijami o tem, kako in kje iskati svojo priložnost, temveč kako se na priložnost najbolje pripraviti.

Pogoj za udeležence je, da ste v preteklosti opravljali že vsaj eno delo, pri čemer šteje tudi študentsko delo ali praksa v podjetju. Torej aktivnost, podobna zaposlitvi v kakršnikoli obliki, za katero ste morali pokazati vsaj malo zanimanja in iniciativnosti (npr. samoiniciativna prijava na delovno mesto, poslano motivacijsko pismo, opravljen intervju ali iskanje prakse v lastni režiji).

Delavnica bo obsegala:

– Optimalno in intenzivno pripravo na tvoj naslednji nastop na trgu dela: intervju oziroma razgovor za naslednjo priložnost na trgu dela.

– Iskanje obstoječih veščin in sposobnosti, ki jih lahko uporabite v svoj prid.

– Pripravo orodij, ki jih lahko uporabite, da boste na razgovoru uspešni.

– Priprava na konkretno uporabo teh veščin v praksi.

– Strategije, ki jih lahko uporabite pri srečanju z neuspehom.

Datum: 1. 12. 2015 ob 17:00

Kraj: Zvezva svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana

Predavateljica: Biba Rebolj, ustanoviteljica Inštituta Ribalon, doktorantka andragogike in specializantka Kratke, v rešitev usmerjene terapije.
Ker bo šlo za intenzivno delo posamezno, v parih in v skupini, z možnostjo posvetovanja in dela na konkretnih vprašanjih udeležencev, je udeležba omejena na maksimalno 15 mest. Prijave so obvezne na e-mail: info@mladiplus.si.

Praktične vaje bodo potekale po načelih “V rešitev usmerjenega kovčinga” (ang. Solution Focused Coaching). Zanj je značilno, da se osredotoča na spremembo in ne išče vzrokov za probleme v posamezniku. To počne tako, da z usmerjenimi in domišljenimi tehnikami spraševanja v človeku povzroči premik od problemov k rešitvam. Ker posameznik do zaključkov pride sam, so učinki in posledice takšnega dela trajni, saj prihajajo iz njega.

Napovedujemo pa tudi delavnico: Si zaupam, da bom našel/-a pravo pot?. Za več informacij spremljaj našo spletno stran in FB stran.