Pomagajmo žrtvam poplav

Na Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije zbiramo pomoč – s prostovoljnimi prispevki ali v obliki materiala. Tudi člani Sindikata Mladi plus smo pomagali po svojih najboljših močeh. Pomagajte tudi vi!

Pomagajmo žrtvam poplav v Srbiji, BiH in na Hrvaškem!

 

Število žrtev poplav na Balkanu se je po zadnjih podatkih povišalo na 49. V Beogradu so v strahu pred poplavnim valom Save, v BiH, kjer so poplave uničile 100.000 hiš, je brez pitne vode kar milijon ljudi.

Srbski premier Aleksandar Vučić je po poročanju medijev ukazal nujno evakuacijo vseh prebivalcev Obrenovca. Število žrtev v državi je medtem naraslo na 20, število evakuiranih oseb na 25.070. Sava in Donava sta v Beogradu že zalili sprehajališče, glavno mesto pa na pravi poplavni val še čaka. Župan srbske prestolnice Siniša Mali je dejal, da so nasipi utrjeni, pripravljenih pa imajo 50.000 vreč s peskom.

Največ žrtev so narasle vode zahtevale v Bosni in Hercegovini, kjer je umrlo 27 ljudi, na Hrvaškem sta po zadnjih podatkih umrli dve osebi.

Kako lahko pomagam?
MATERIALNO

Na Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije v želji po pomoči žrtvam katastrofalnih poplav v Srbiji, BiH in na Hrvaškem pričenjamo z organiziranim zbiranjem pomoči. Seznam stvari, ki jih potrebujejo prebivalci iz ogroženih predelov Srbije, BiH in Hrvaške: spalne vreče, zložljive postelje, posteljnina, ležalne podloge, gumijasti škornji, osebni higienski pripomočki (zobne ščetke, zobne paste, milo, brisače, ženki vložki, toaletni robčki), plenice za otroke in odrasle, ustekleničena voda, konzervirana hrana, žepne svetilke, zaščitne maske za obraz, zaščitne rokavice, in dezinfekcijska sredstva za roke. Pozor – Zdravil in oblačil ne zbiramo! Stvari bomo zbirali na naših območnih organizacijah.

FINANČNI PRISPEVKI

V kolikor bi prizadetim v poplavah želeli pomagati s prostovoljnimi finančnimi prispevki, lahko vaš prispevek nakažete na Transakcijski račun Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, odprt pri Delavski hranilnici:

Transakcijski račun ZSSS: SI56 61000-3000000051

Sklic: (SI-00) 11096

Namen: Pomoč žrtvam poplav

S temi prispevki bomo zbrali dodatna materialna sredstva za pomoč prizadetim v poplavah in jih jim poslali.

Kdaj? Čim prej.
Solidarnostna akcija se pričenja v torek, 20. 5. 2014, in konča v petek, 23. 5. 2014.

Stopimo skupaj!

Mag. Dušan Semolič

Predsednik ZSSS

VIR: spletna stran ZSSS