SiMUN, simulacija Združenih narodov

Društvo MEOS letos že sedmič organizira Simulacijo Združenih narodov – SiMUN, ki je odlična priložnost za mlade iz vsega sveta, da pridobijo večstranski pogled na izbrana svetovna vprašanja in razvijejo svoje komunikacijske veščine.

Društvo za spodbujanje in razvoj mednarodnih odnosov MEOS letos organizira že sedmo Simulacijo Združenih narodov – SiMUN, ki bo potekala od 22. do 26. septembra 2014 na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani.

Razprava o aktualnih problemih v mednarodni skupnosti bo potekala znotraj treh organov Združenih narodov: v Varnostnem svetu bo govora o situaciji na Senkaku/Diaoyu otokih, Svet za človekove pravice bo razpravljal o okoljskih beguncih in otrocih vojakih, medtem ko bo Ekonomsko-socialni svet prevzel področje bonitetnih agencij ter gensko spremenjenih organizmov v povezavi s prehransko varnostjo.

Na letošnjem SiMUN-u bodo razpisana mesta tako za vodje odborov in delegate, kot tudi za 3 novinarje, urednika in fotografa, in sicer, za vodje odborov od 7. do 27. aprila, za delegate in novinarsko ekipo, pa od 5. maja do 1. junija.

Več informacij lahko poiščete na spletni strani: www.meos.si/simun, ali pa prek Twitter (@SiMUN_2014) in Facebook (SiMUN) računa.

Vir: Društvo Meos