Pokončno in idej polno 2014 vam želimo! :)

Predsednica Sindikata Mladi plus, Sanja L. Trojar, članom želi “Pokončno in idej polno 2014”! Njeno pismo članom lahko preberete v nadaljevanju.

Pismo predsednice Sindikata Mladi plus, Sanje L. Trojar članom:
Pokončno in idej polno 2014 vam želimo! 🙂
Dragi člani, leto, v katerega smo zakorakali, bo baje eno od najbolj napornih let za vse, ne le mlade. O krizi slišimo od vsepovsod, država stopiclja na mestu in menca s pripravo programa Jamstvo za mlade, ki naj bi vsem nam vsaj nekoliko olajšal pod do zaposlitve, število brezposelnih rase … skratka ne piše se nam dobro.
Pa je res tako hudo? Res nikjer ni priložnosti za nas?
V Sindikatu Mladi Plus smo prepričani, da priložnosti so. Ker morajo biti. In ker jih moramo – zahtevati;
Od države. Naj se ne le pripravi, ampak predvsem začne izvajati program Jamstvo za mlade. Naj se začnejo oblikovati in uresničevati strateške, premišljene in medresorsko usklajene aktivne politike zaposlovanja in osamovajanja mladih.
Od delodajalcev. Mladi nismo poceni delovna sila, brez znanj in izkušenj, ki le čaka svojo priložnost in je zanjo pripravljena narediti prav vse, tudi delati brez plačila. Mladi znamo in zmoremo in si za to zaslužimo – delo in dostojno plačilo.
Od sindikatov. Mladi nimamo zaposlitev za nedoločen čas, mladi nimamo niti priložnosti. Prav zato še toliko bolj potrebujemo pomoč; pri iskanju zaposlitve, pri iskanju svojih priložnosti, pri izboljševanju svojega položaja in pri iskanju poti iz stiske.
In nenazadnje, zahtevati moramo sami od sebe!
Mladi ne smemo pristajati na pogoje, ki nam jih vsiljuje družba. Mladi se ne smemo strinjati, da smo poceni delovna sila in da si ne zaslužimo dostojnega plačila. In predvsem: Mladi imamo znanje, imamo ideje, imamo želje. Drznimo si sanjati, drznimo si ustvarjati. Vzemimo vse, kar se nam ponuja; Od kariernih svetovanj do številnih delavnic. Od predavanj in podjetniških inkubatorjev do družabnih omrežij. Iščimo znanje, iščimo priložnosti, družimo se, sprašujmo, komentirajmo, bodimo kritični. Ustvarjajmo si svet po naši podobi in ne pozabimo; Ta, ki sanja in se hkrati trudi, ta bo najdlje prišel!

Na Sindikatu Mladi Plus vsem mladim v letu 2014 želimo: pokončno držo in glavo, polno idej, sanj in upov. Hkrati pa sporočamo: Tu smo, za vas. Z nasvetom, idejo, pomočjo, namigom, delavnico, svetovanjem … ali pa samo zato, ker ti mora nekdo prisluhniti. Pridi in vprašaj!
Sanja L. Trojar, predsednica