Razpis za zaposlovanje iskalcev 1. zaposlitve – pripravnikov v vzgoji in izobraževanju

Te dni je bil objavljen razpis, ki spodbuja zaposlovanje iskalcev prve zaposlitve na področju vzgoje in izobraževanja.

Namen javnega razpisa je spodbujanje zaposlovanja iskalcev prve zaposlitve – pripravnikov na področju vzgoje in izobraževanja preko načrtovanega, organiziranega in strokovno vodenega praktičnega usposabljanja, kjer se bo pripravnik po predpisanem programu seznanil z vsemi vsebinami dela, za katere se glede na svojo izobrazbo usposablja, ter se pripravil za samostojno opravljanje dela in na strokovni izpit. Rok za sprejem ponudb je 02.01.2014 do 12. ure.

Cilj javnega razpisa je zaposliti 51 pripravnikov na področju vzgoje in izobraževanja, skladno z veljavno zakonodajo na področju vzgoje in izobraževanja, in sicer za obdobje trajanja pripravništva, z namenom pridobivanja in nadgrajevanja njihovih sposobnosti, znanj, veščin in spretnosti, ki jih nato razvijajo in poglabljajo skozi celotno obdobje nadaljnjega strokovnega razvoja, s ciljem, da opravijo pripravništvo in strokovni izpit, ki omogočata neposredno zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja.

V sklopu A se zaposli 9 pripravnikov v javnih vrtcih oziroma javnih vzgojno-izobraževalni zavodih z organizacijsko enoto vrtec na delovnem mestu pomočnika vzgojitelja za čas trajanja pripravništva 6 mesecev, brez možnosti podaljšanja.

V sklopu B se zaposli 42 pripravnikov v javnih vrtcih, osnovnih šolah, osnovnih šolah s prilagojenim programom, šolah in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, domovih za učence, srednjih šolah in dijaških domovih na delovnem mestu vzgojitelja predšolskih otrok, učitelja, svetovalnega delavca, vzgojitelja in knjižničarja za čas trajanja pripravništva 10 mesecev, brez možnosti podaljšanja.
Pripravniki bodo sklenili pogodbo o zaposlitvi za čas pripravništva z delodajalcem v skladu z zakonodajo, ki ureja delovna razmerja, za polni delovni čas, z začetkom opravljanja pripravništva 1. 2. 2014.

Za več informacij klikni tukaj.