Cikel seminarjev: Priprava mladih na zaposlitev

Društvo Pomlad organizira cikel štirih seminarjev z naslovom ”Priprava mladih na zaposlitev”, ki je namenjen mladim in študentom, ki vstopajo v različne oblike zaposlitev.

Namen seminarjev je mladim posredovati pomembne in koristne informacije s področja trga dela, pa naj bo to študentsko delo, delo po avtorski ali podjemni pogodbi, redna zaposlitev ali pa samostojna podjetniška pot. Seminarji so pripravljeni tako da teoretični predstavitvi posameznih tematik sledi ponazoritev na praktičnih primerih, seveda pa bo dovolj časa tudi za vsa vprašanja. Udeleženci bodo s seminarji pridobili koristno znanje in praktične informacije, ki jim bodo koristile ob vstopu na trg dela.

Seminarje pripravljajo v sodelovanju z Zavodom Študentska svetovalnica, Sindikatom Mladi plus in Društvom ŠKUC. Seminarji so pripravljeni principu študent študentu in jih bodo vodili študenti ljubljanske Pravne fakultete.

Seminarji:

Vse kar moram vedeti o dohodnini
Redna zaposlitev – moje pravice in obveznosti iz pogodbe o zaposlitvi
Začetki podjetništva – osnove samostojnega podjetništva
Avtorska pogodba, podjemna pogodba in študentsko delo
Tukaj si preberi podrobne opise seminarjev.

Kje in kdaj: Hiša Srce (Židovska steza 6, Ljubljana); 26.11., 5.12.,12.12. in 19.12.

Kako: Udeležba je brezplačna. Prijave sprejemamo na pomladdrustvo@gmail.com do 26. 11. 2013. Možna je prijava na celoten sklop ali na posamezen seminar.