Cikel delavnic – Obvladovanje stresa v vsakodnevnih situacijah

Naša partnerska organizacija Hiša Srce organizira Cikel delavnic – Obvladovanje stresa v vsakodnevnih situacijah.

Cikel štirih delavnic »Obvladovanje stresa v vsakodnevnih situacijah« je namenjen vsem, ki se želijo naučiti, kako si olajšati premagovanje stresa. Vsakdanjik nam s stresnimi situacijami velikokrat ne prizanaša, naj gre za študijske obveznosti, izzive na delovnem mestu ali v zasebnem življenju. Na delavnicah se bomo učili prepoznavati naše psihološke zvorce, ki se sprožajo v posamičnih okoliščinah. Vendar zgolj poznavanje vzorcev za njihovo premagovanje ni dovolj zato bomo tekom srečanj pridno trenirali tehnike čuječnosti s katerimi lahko vzorec prepoznamo, se ga zavemo, sprejmemo in odreagiramo drugače kot bi sicer. Na tak način vzpostavimo nadzor nad lastnimi dejanji in se izognemo ponavljanju vedno enakemu nekonstruktivnemu načinu vedenja. Z učenjem tehnik čuječnosti se bomo naučili biti bolj pozorni na to kar se nam dogaja »tu in zdaj«. Točno v tistem trenutku katerega živimo.

Rezultat: Boljše zavedanje trenutnega doživljanja in čutenja. Okrepljena zmožnost obvladovanja stresnih situacij. Lažje doseganje globljega občutka sproščenosti. Olajšanje občutka treme in nemoči ter kvalitetnejše spanje.

Teme: Čuječnost, življenje po načinu »avtopilota«, prepoznavanje vzorcev, osredotočanje na »tu in zdaj«. Delavnice bodo zajemale predvsem praktične izkustvene naloge pa tudi predstavitev ustrezne teorije. Za večji in trajnejši učinek cikla delavnic bodo udeleženci vsak teden sproti dobivali vaje, ki jih lahko izvajajo doma.

Čas izvedbe delavnice: Srede med 18.00 in 20.00 20. 11. 2013 27. 11. 2013 PREMOR 11. 12. 2013 18. 12. 2013

S seboj prinesite: podlogo (armafleks)

Lokacija delavnic: Hiša Srce, Židovska steza 6, Ljubljana

Cena: 40 eur za cikel delavnic za študente in brezposeln in 50 eur za zaposlene. 50% popust, če pripeljete prijatelja. (Navedite v prijavi.)

Za delavnico so obvezne predprijave na e-mail nika.nikolic@gmail.com , in sicer do četrtka, 14. 11. 2013.