Cikel predavanj Zaposlovanje mladih: Delo danes – za zaposlitev jutri, 9. 12. ob 17h

Info ŠKUC v sodelovanju s Sindikatom Mladi plus in hišo Srce pripravlja cikel predavanj, namenjenih mladim. Peto, zadnje, predavanje nosi naslov “Delo danes – za zaposlitev jutri”. Potekalo bo v ponedeljek, 9. 12. 2013 ob 17.00 v prostorih Galerije ŠKUC, Stari trg 21, Ljubljana. Predava Vesna Miloševič, mag. manag., strokovnjakinja za zaposlovanje mladih. Brezplačno – obvezne prijave na…

CIKEL PREDAVANJ ZAPOSLOVANJE MLADIH
Info ŠKUC v sodelovanju s Sindikatom Mladi plus in hišo Srce pripravlja cikel predavanj, namenjenih mladim, prednosti imajo mladi med 15.–29. letom starosti. Mladi bodo pridobili veliko koristnih informacij, ki jim bodo v pomoč pri načrtovanju karierne prihodnosti.

Cikel predavanj bo potekal v prostorih Galerije ŠKUC, Stari trg 21, Ljubljana (poglej na zemljevidu).

Udeležba na ciklu predavanj je brezplačna. Obvezna pa je predprijava (3 dni pred predavanjem) na e-mail info.skuc@guest.arnes.si.

Podrobnejši opis predavanj:

DECEMBER
DELO DANES – ZA ZAPOSLITEV JUTRI
Kdaj in kje? Ponedeljek, 9. 12. 2013 ob 17.00 v prostorih Galerije ŠKUC, Stari trg 21, Ljubljana (poglej na zemljevidu).

Kdo? Vesna Miloševič, mag. manag., strokovnjakinja za zaposlovanje mladih.

Se kar zmraziš, ko slišiš statistike o brezposelnosti mladih? Si želiš, da bi pri tebi šlo vse gladko in bi ti prva zaposlitev kar sama skočila v objem? 🙂 Pripravi se na čim lažji prehod iz šole/študija v prvo zaposlitev že danes! Dokončaj študij, beleži si svoje izkušnje, vmes pa ne pozabi na še na ostale aktivnosti, ki ti lahko zagotovijo službo. Katere? Pridi in zaupali ti bomo.

ŽE PRETEKLO
PRAVICE IZ DELA
Kdaj in kje? Ponedeljek, 7. 10. 2013 ob 17.00 v prostorih Galerije ŠKUC, Stari trg 21, Ljubljana.

Kdo? Seminar bo vodil Goran Lukič, izvršni sekretar ZSSS in član IO Sindikata Mladi plus.
Na delavnici se boš seznanil/a s pravicami in obveznostmi, ki jih imaš pri delu. Prav tako boš izvedel/a za svoje pravice pri iskanju (prve) zaposlitve ter pri sami zaposlitvi. Skozi praktične primere bomo poiskali odgovore na vprašanja: Katere so obvezne sestavine pogodbe o zaposlitvi? Koliko dopusta mi pripada? Kakšni so odpovedni roki? Prav tako pa bomo odgovorili na vprašanje, kako reagirati, ko so nam kršene pravice.

RAZLIČNE OBLIKE DELA
Kdaj in kje? Ponedeljek, 21. 10. 2013 ob 18.00 v prostorih Galerije ŠKUC, Stari trg 21, Ljubljana.

Kdo? Matej Rauh, strokovni sodelavec Sindikata Mladi plus in hiše Srce.
V teh kriznih časih se je potencialnim delodajalcem potrebno predstaviti kot čim bolj zanimiv, iznajdljiv in privlačen kader. Sem spada tudi dobro poznavanje vseh možnih oblik opravljanja dela, ki jih lahko ponudiš delodajalcu. Naj gre za redno zaposlitev, študentsko delo, opravljanje dela preko avtorske ali podjemne pogodbe ali pa za pot samostojnega podjetništva. Dobro je poznati vse možne oblike dela, saj tako poznaš vse razlike, podobnosti in morebitne zanke, ki se pri tem skrivajo, prav tako pa je lahko ravno prilagodljivost tista, ki ti bo pomagala do nekega dela. Na predavanju boš izvedel/a vse osnovne informacije o redni zaposlitvi, podjemni in avtorski pogodbi, študentskem delu, s.p,-ju ter o pripravništvu. Zagotovo gre za informacije, ki jih je koristno poznati!

DELO IN PRIPRAVNIŠTVO V TUJINI
Kdaj in kje? Ponedeljek, 18. 11. 2013 ob 18.00

Kdo? Seminar bo vodila Živa Cotič, strokovna sodelavka Sindikata Mladi plus in hiše Srce.

Najti delo v Sloveniji je vse težje, zato verjamemo, da je marsikdo že pomislil na tujino. Praktično usposabljanje v tujini lahko dopolni vaš življenjepis, zato vam bomo predstavili možnosti, ki se vam ponujajo – tako za družboslovce kot tudi naravoslovce. Kaj pa redna zaposlitev v tujini? Tudi to področje poznamo! Kje začeti, kako pridobiti vize in odgovore na vsa druga pomembna vprašanja bomo predstavili na predavanju “Delo in pripravništvo v tujini”.

Obvezna predprijava na e-mail info.skuc@guest.arnes.si.

Vir: Info ŠKUC

Dogodek lahko pogledaš tudi na Facebooku.

KAJ STORITI OB IZGUBI ZAPOSLITVE?
Kdaj in kje? Ponedeljek, 25. 11. 2013 ob 18.00

Kdo? Seminar bo vodila Dalia Cerovšek, univ. dipl. prav., sekretarka Sindikata Mladi plus.

Zaposlen/a si bil/a za določen čas 6-ih mesecev, sedaj pa se je tvoja pogodba iztekla. Kako naprej? Si upravičen/a do denarnega nadomestila? Kam se moraš obrniti ob nastanku brezposelnosti? Na delavnici boš izvedel/a vse o načinih in pravnih posledicah prenehanja delovnega razmerja, govorili pa bomo tudi o pravicah delavca, ki se zopet znajde na trgu dela kot brezposelna oseba. Skupaj bomo pregledali, kako lahko uveljavljaš svoje pravice in na katere institucije se lahko obrneš po pomoč.

Obvezna predprijava na e-mail info.skuc@guest.arnes.si.