(Pre)živi v Ljubljani – ABC najemnih razmerij

Si želiš urediti bivanje v času študija za naslednje študijsko leto? Iščeš primerno stanovanje za bivanje pa ne veš kako skleniti najemno pogodbo?

Vljudno vabljen na interaktivno predavanje (Pre)živi v Ljubljani – ABC najemnih razmerij v sredo 7.8. ob 18.00 uri, kjer boš lahko izvedel zelo veliko koristnih informacij na temo subvencioniranega bivanja v času študija in osnov najemnih razmerij za študente. Delavnica je brezplačna, predhodna prijava pa ni potrebna.

Interaktivno predavanje na temo subvencioniranega bivanja v času študija in osnov najemnih razmerij za študente.

KAJ?
Pred poletjem se večina študentov velikokrat sreča z dilemo, kako si urediti oziroma kje iskati primerno stanovanje za bivanje v prihodnjem študijskem letu. Namen predavanja (Pre)živi v Ljubljani – ABC najemnih razmerij je, da vam pravni svetovalci Zavoda Študentska svetovalnica predstavijo čim več informacij na področju subvencioniranega bivanja, hkrati pa vam predstavijo vaše pravice in tudi obveznosti v najemnih razmerjih. V sklopu predavanja vam bo tako predstavljeno subvencionirano bivanje v študentskem domu in pri zasebniku, poleg tega pa vam bo predstavljena tudi pravna ureditev najemnih razmerij.

Izkušena pravna svetovalca Zavoda Študentska svetovalnica bosta odgovorila tudi na vsa vaša vprašanja na to temo.

POTEK?

V prvem delu bo pravna svetovalka Zavoda Študentska svetovalnica predstavila pravico do subvencioniranega bivanja študentov v študentskem domu in pri zasebnikih in vam dala nekaj praktičnih nasvetov in napotkov v zvezi s tem. Poleg tega pa vas bo vodila tudi skozi postopek izpolnjevanja in oddaje prošnje za sprejem in podaljšanje bivanja v študentskem domu oziroma pri zasebniku s subvencijo.

Drugi del predavanja bo namenjen predstavitvi osnov najemnih razmerij za študente, pri čemer vam bo pravni svetovalec podal zelo veliko koristnih informacij v zvezi z najemnimi razmerji in najemnimi pogodbami.

Na koncu boste udeleženci lahko postavili tudi vprašanja,ki bodo morebiti ostala še nerazjasnjena.

KJE & KDAJ?
Predavanje bo potekalo v sredo, 7. 8. ob 18.00 v veliki sejni sobi Študentske hiše SRCe na Židovski stezi 6 (v neposredni bližini Univerze v Ljubljani) in bo predvidoma trajalo eno uro. Predhodna prijava ni potrebna.