Vabilo – novinarska konferenca Jamstvo za mlade (3.7.2013)

V sredo, 3. julija 2013, ob 11. uri bo v sejni sobi Študentske organizacije Slovenije (Dunajska 51, Ljubljana) potekala novinarska konferenca “Jamstvo za mlade”. Na novinarski konferenci bodo sodelovali predsednik ŠOS Mitja Urbanc, predsednica MSS Tea Jarc, direktor Mreže MaMa Uroš Skrinar in predstavnica sindikata Mladi plus Dalia Cerovšek. Pridružil se jim bo tudi Goran Lukič (ZSSS), ki bo podrobneje predstavil EU pakt za mlade in primere, kako se v drugih državah EU spopadajo s problemom nezadostnega zaposlovanja mladih.

Vabilo na novinarsko konferenco

Ljubljana, 2. julij 2013
Spoštovani uredniki in novinarji,

v Študentski organizaciji Slovenije, Mladinskem svetu Slovenije, Mreži Mama in sindikatu Mladi plus smo bili zelo veseli dobre novice iz Bruslja, da je EU odobrila Sloveniji sredstva za spodbujanje zaposlovanja mladih. Vendar pa zgolj denar ne bo prinesel novih delovnih mest niti zmanjšanja brezposelnosti mladih. Zato želimo predstavniki mladih in organizacij za mlade še posebej opozoriti na dobro pripravo ukrepov v okviru jamstva za mlade, da bo Slovenija dani denar izkoristila v najboljši meri in pri tem zabeležila dobre rezultate pri zaposlovanju mladih. V tej luči bomo narekovali tempo priprave ukrepov za zaposlovanje mladih in budno opozarjali na delo vlade in pozvali ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, da v sodelovanju z nami čim prej pripravi potrebne ukrepe.
V ta namen smo oblikovali tudi kampanjo Jamstvo za mlade, s katero želimo doseči hitrejše, uspešnejše in kakovostnejše osamosvajanje mladih, preprečiti dolgotrajno brezposelnost mladih ter njihovo socialno vključenost in uspešno uresničevanje dogovora o jamstvu za mlade v Sloveniji. V okviru kampanje poteka tudi natečaj, s katerim spodbujamo mlade, da na različne načine pojasnijo, zakaj je pomembno, da se mladi (po zaključku šolanja) zaposlijo in osamosvojijo ter kakšne težave imajo na tej poti.
Ukrepe, kampanjo, natečaj in tudi druge aktualne teme s področja zaposlovanja mladih bomo predstavili na novinarski konferenci, ki bo potekala v sredo, 3. julija 2013, ob 11. uri v sejni sobi Študentske organizacije Slovenije (Dunajska 51, Ljubljana).
Na novinarski konferenci bodo sodelovali:

Mitja Urbanc, predsednik ŠOS,

– Tea Jarc, predsednica MSS,

– Uroš Skrinar, direktor, Mreža MaMa

– in Dalia Cerovšek, sekretarka sindikata Mladi plus.

– Pridružil se jim bo tudi Goran Lukič (izvršni sekretar ZSSS), ki bo podrobneje predstavil EU pakt za mlade in primere, kako se v drugih državah EU spopadajo s problemom nezadostnega zaposlovanja mladih.
Za dodatne informacije se lahko obrnete na Tino Dolenc (051 354 666) ali pišete na pr@studentska-org.si pr@studentska-org.si.

Vljudno vabljeni!