Cikel predavanj: KAKO NAPREJ

Sindikat Mladi plus pripravlja cikel predavanj, namenjenih mladi študentski populaciji. Predavanja bodo zastavljena tako, da bodo naši strokovni sodelavci predstavili vsak svojo temo, na koncu pa bo seveda še čas za vaša bolj specifična vprašanja. Mladi diplomanti in (bodoči) študentje bodo pridobili veliko koristnih informacij, ki jim bodo v pomoč pri načrtovanju študijske in karierne prihodnosti.

Cikel predavanj Sindikat Mladi plus pripravlja v sodelovanju z Zavodom Študentska svetovalnica, ki v okviru Študentske hiše SRCe na Židovski stezi 6 nudi prostore za izvedbo predavanj.

Udeležba na ciklu predavanj je za vse člane Sindikata Mladi plus brezplačna.*

Obvezna je predhodna prijava na naslednji mail: info@mladiplus.si.

Podrobnejši opis seminarjev:

1. 1.) TUJINA VABI! Vse o študiju in izmenjavah v tujini

Kdaj in kje? Ponedeljek, 6. maj 2013 ob 18.00 v Veliki sobi Študentske hiše SRCe na Židovski stezi 6 v Ljubljani

Kdo? Seminar bo vodila Živa Cotič, strokovna sodelavka Sindikata Mladi plus in Zavoda Študentska svetovalnica

Kot že ime pove, bo predavanje namenjeno vsem, ki vas zanima redni ŠTUDIJ v tujini ali pa zgolj kratek študijski »skok« v tujino. Predstavili bomo potek priprav na redni študij, možnosti štipendiranja in izmenjave, ki so vam na voljo – tako v Evropi kot drugod po svetu.

2. 2.) Različne oblike dela

Kdaj in kje? Sreda, 15. maj 2013 ob 18.00 v Veliki sobi Študentske hiše SRCe na Židovski stezi 6 v Ljubljani

Kdo? Matej Rauh, strokovni sodelavec Sindikata Mladi plus in Zavoda Študentska svetovalnica

V teh kriznih časih se je potencialnim delodajalcem potrebno predstaviti kot čim bolj zanimiv, iznajdljiv in privlačen kader. Sem spada tudi dobro poznavanje vseh možnih oblik opravljanja dela, ki jih lahko ponudiš delodajalcu. Naj gre za redno zaposlitev, študentsko delo, opravljanje dela preko avtorske ali podjemne pogodbe ali pa za pot samostojnega podjetništva. Dobro je poznati vse možne oblike dela, saj tako poznaš vse razlike, podobnosti in morebitne zanke, ki se pri tem skrivajo, prav tako pa je lahko ravno prilagodljivost tista, ki ti bo pomagala do nekega dela. Na predavanju boš izvedel vse osnovne informacije o redni zaposlitvi, podjemni in avtorski pogodbi, študentskem delu, s.p,-ju, osebnem dopolnilnem delu ter o pripravništvu. Zagotovo gre za informacije, ki jih je koristno poznati!

3.) TUJINA VABI! Vse o delu in pripravništvih v tujini

Kdaj in kje? Ponedeljek, 20. maj 2013 ob 18.00 v Veliki sobi Študentske hiše SRCe na Židovski stezi 6 v Ljubljani

Kdo? Seminar bo vodila Živa Cotič, strokovna sodelavka Sindikata Mladi plus in Zavoda Študentska svetovalnica

Najti delo v Sloveniji je vse težje, zato verjamemo, da je marsikdo že pomislil na tujino. Praktično usposabljanje v tujini lahko dopolni vaš življenjepis, zato vam bomo predstavili možnosti, ki se vam ponujajo – tako za družboslovce kot tudi naravoslovce. Kaj pa redna zaposlitev v tujini? Tudi to področje poznamo! Kje začeti, kako pridobiti vize in odgovore na vsa druga pomembna vprašanja bomo predstavili na predavanju “Delo in prakse v tujini”.

4. 4.) Neformalno znanje: kaj lahko že danes naredim za svojo bodočo 1. zaposlitev?

Kdaj in kje? Ponedeljek, 3. junij 2013 ob 18h v Študentski hiši SRCe

Kdo? Vesna Miloševič, strokovnjakinja za zaposlovanje mladih

Se kar zmraziš, ko slišiš statistike o brezposelnosti mladih? Si želiš, da bi pri tebi šlo vse gladko in bi ti prva zaposlitev kar sama skočila v objem? J pripravi se na čim lažji prehod iz šole ali študija v prvo zaposlitev že danes! Dokončaj študij, vmes pa ne pozabi na aktivnost – oboroži se še z neformalnim znanjem in si izboljšaj zaposljivost. Obisk delavnic, seminarjev, tečajev jezika, retorika, prostovoljno delo, projekti, tutorstvo, sodelovanje v društvih, študij v tujini, počitniško delo, praksa v podjetjih – vse to obogati tvoj življenjepis in ti olajša iskanje prve službe. Kako? Pridi in zaupali ti bomo J.

* V kolikor niste član, lahko to postanete z izpolnitvijo pristopne izjave (https://mladiplus.si/) in plačilom položnice z zneskom članarine za leto 2013, ki znaša 12€. Za vse zunanje udeležence cena posameznega predavanja znaša 12€.