Vabilo na posvet 19.4.: ”Pravica evropskih državljanov do izobrazbe in poklicnih kvalifikacij”

VELENJE – Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji, Urad Vlade RS za komuniciranje in Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v okviru projekta EU dogodki po Sloveniji – EU Si ti v Velenju organizirajo večji javni posvet o pravici do izobrazbe in poklicnih kvalifikacij.

Na prvem izmed petih večjih regionalnih posvetov ob evropskem letu državljanov bodo strokovnjaki, predstavniki civilnodružbenih in izobraževalnih institucij ter odločevalci spregovorili o pravici do izobrazbe in priznavanju poklicnih kvalifikacij. Govora bo tudi o programih v prihodnosti na področju izobraževanja, kot so na primer Erasmus, Grundtvig, Leonardo da Vinci ter najbolj aktualnih in perspektivnih poklicih.

Pred posvetom se bo razprava odvijala že preko spletnega posvetovanja.
V evropskem letu državljanov spodbujajo dialog na vseh ravneh uprave, civilne družbe in gospodarstva ter poskušajo ugotoviti, kakšen razvoj si državljani želimo v Evropski uniji do leta 2020: kakšne pravice, politike in upravljanje. Vaše mnenje šteje. Pridružite se!

Datum: petek, 19. april 2013, ob 11. uri

Lokacija: Mladinski center Velenje, Efenkova cesta 61 a, Velenje

Ob evropskem letu državljanov se v okviru projekta EU Si Ti v slovenskih regijah organizirajo dogodki, na katerih so predstavljene pravice, ki jih državljanom prinaša evropsko državljanstvo in aktualne evropske teme. Posvet v Velenju je eden izmed dogodkov. Več o projektu in dogodkih tukaj.

Projekt EU Si Ti, ki ga izvaja Mladinska mreža MaMa, poteka v okviru partnerstva med Evropsko komisijo, Vlado RS in Evropskim parlamentom pri komuniciranju evropskih vsebin.

Kontakt: Projektna pisarna EU dogodki po Sloveniji, GSM: 040 145 141,
e-naslov: eudogodki@mreza-mama.si