Obvestila in priložnosti za delo Sindikata Mladi plus marec 2013

Sindikat Mladi plus mesečno preko maila pošilja svojim članom “Obvestila in priložnosti za delo”. V njem najdeš aktualne novice, prve zaposlitve pri nas, pripravništva pri nas in v tujini in prve zaposlitve na tujem. Za ogled klikni “več”… Če pa se želiš naročiti na obvestila in jih dobivati preko maila, nam piši na info@mladiplus.si.

AKTUALNE NOVICE
Vabilo na predavanje Diskriminacija / pravice žensk pri iskanju službe in podaljševanju pogodb
Sindikat Mladi plus in Info ŠKUC v žensko obarvanem mesecu za vas pripravljata predavanje na temo žensk v delovnih razmerjih – 25. 3. 2013, ob 18. uri v Galeriji Škuc v Ljubljani. Prijave na info.skuc@lmit.org. Več preberi tu.

Vabilo na predavanje: “Študij in izmenjave v tujini”
Namenjeno vsem, ki vas zanima redni študij v tujini ali pa zgolj kratek študijski »skok« v tujino. V sredo, 27. marca, ob 18h, bomo skupaj s Študentsko svetovalnico v Študentski hiši SRCe predstavili potek priprav na redni študij, možnosti štipendiranja in izmenjave. Obvezne prijave na info@mladiplus.si. Več tu.

Vabilo na predavanje: “Delo in prakse v tujini”
Več o praktičnem usposabljanju in zaposlitvi v tujini vam bomo skupaj s Študentsko svetovalnico predstavili v četrtek, 28. marca 2013, ob 18h, v Študentski hiši SRCe. Obvezne prijave na info@mladiplus.si. Več tu.

Si opravljal/a (ne)plačano pripravništvo ali prakso?
Radi bi ugotovili število mladih, ki opravljate oz. ste opravili pripravništvo ali prakso in kako ste bili za opravljeno delo plačani. Zato smo pripravili kratko anketo (na tej povezavi). Hvala za odgovore.

Opomnik za plačilo članarine
Sindikat Mladi plus je z letom 2013 uvedel simbolično članarino – 1 evro na mesec. Za ceno 1 EUR mesečno, kar je manj kot 1 kava na mesec, dobite ugodnosti, ki so sicer veliko dražje – od pravnega do kariernega svetovanja ter kupa popustov s člansko izkaznico. Položnice ste prejeli v januarju po e-pošti. Prosimo vas, da jih poravnate do 15. 2. Hvala:) Če je niste prejeli, nam pišite na info@mladiplus.si.

Rabiš pravni nasvet? Karierni nasvet? Te mika tujina?
Ne čakaj. Za člane nudimo brezplačne nasvete z vseh 3 področij. Piši nam na: pravno.svetovanje@mladiplus.si (pravno) karierno.svetovanje@mladiplus.si (karierno) ter na info@mladiplus.si (za tujino). Z veseljem ti odgovorimo preko telefona, maila ali v živo.

Štipendije v Indiji
Ravno končuješ študij pa si morda želiš doseči več? Vlada Republike Indije prek Indijskega sveta za kulturno sodelovanje (ICCR) v New Delhiju razpisuje dve štipendiji za slovenske študente v okviru Programov za kulturne izmenjave (CEP) za študijsko leto 2013/14. Te zanima? Preberi več na tej povezavi.

PRVA ZAPOSLITEV PRI NAS
V podjetju Abelium, d.o.o. v Ljubljani za določen čas zaposlijo sodelavca v projektni pisarni (M/Ž). Gre za področje dela administracije, računovodstva in revizije. Prijave sprejemajo do 31. 3. 2013. Več lahko prebereš na tej spletni strani.

SNG Drama je objavila 3 delovna mesta, za oblikovalca videa, tehničnega producenta in gledališkega pedagoga. Rapise najdeš tu.

PRIPRAVNIŠTVA PRI NAS IN V TUJINI
Pripravništvo, ki pa naj bo dostojno plačano, je verjetno eno izmed najboljših načinov, kako si pridobiti relevantne delovne izkušnje in se približati delodajalcu. Najbolje bo, da se odločiš za pripravništvo, ki je blizu tvojemu delovnemu področju. V kolikor bi si želeli pomoči pri iskanju pripravništva v tujini, se člani lahko obrnete na nas preko: info@mladiplus.si.

Neodvisna video platforma EUviews, ki pripravlja analize evropskih politik, išče kandidata za opravljanje plačane prakse. Praksa poteka v Bruslju, kot izbrani kandidat/ka pa boš zasedel/la delo koordinatorja uredništva. Želiš izvedeti več? Preberi tukaj.

Tudi Google ponuja veliko možnosti za opravljanje praks na različnih področjih tako dodiplomskim kot tudi podiplomskim študentom. Si morda že od nekdaj želel/a delati pri Google-u? Potem si oglej njihovo spletno stran.

Združenje evropskih poslancev za Afriko (AWEPA) išče praktikanta za pomoč v enoti za komunikologijo. Zadolžitve obsegajo ažuriranje spletne strani, urejanje Facebook strani, tvitanje, pomoč pri organizaciji dogodkov, pomoč pri pisanju in pregledovanju besedil za objavo itd. Praksa poteka na Nizozemskem.

PRVA ZAPOSLITEV NA TUJEM
Povsod je lepo, vendar je doma najlepše. Da bi si zagotovili lepši jutri in prinesli nova znanja domov, lahko pobrskate tudi po zaposlitvah v tujini. V kolikor bi si želeli pomoči pri iskanju zaposlitve v tujini, se člani lahko obrnete na nas preko: info@mladiplus.si.

Iščeš priložnost za delo v tujini, imaš že dve leti delovnih izkušenj in magisterij iz prava? Evropski inštitut za javno upravo (EIPA) zaposli raziskovalca za polni delovni čas za eno leto. Delo poteka v Luksemburgu, kot izbrani kandidat pa boš tesno sodeloval s projektno ekipo. Morda ti je delo pisano na kožo? Preberi več.

Končuješ študij medicine ali si ga že zaključil/a in bi rad odšel/la na delo v Nemčijo? Obišči spletno stran Jobmedix, izpolni formular in se pozanimaj o možnostih za delo v Nemčiji. Le klik stran in že boš prišel/la do obsežnejših informacij.

Imaš diplomo iz novinarstva? V Parizu zaposlijo osebo, zadolženo za odnose z javnostimi, koordinacijo in komunikacijo. Gre za plačano zaposlitev pri Mednarodni astronavtski federaciji IAF (International Astronautical Federation). Tvojo prijavo pričakujejo do 18. marca 2013.

SPREMLJAJ NAS
Spremljaj nas in aktualna obvestila tudi na Facebooku in Twitterju ter na spletni strani (aktualne novice, nasveti o zaposlovanju).