Obvestila in priložnosti za delo Sindikata Mladi plus februar 2013

Sindikat Mladi plus mesečno preko maila pošilja svojim članom “Obvestila in priložnosti za delo”. V njem najdeš aktualne novice, prve zaposlitve pri nas, pripravništva pri nas in v tujini in prve zaposlitve na tujem. Za ogled klikni “več”… Če pa se želiš naročiti na obvestila in jih dobivati preko maila, nam piši na info@mladiplus.si.
AKTUALNE NOVICE
Vabilo na predavanje “Avtorska pogodba v praksi”
Te zanima, za katera dela je mogoče skleniti avtorsko pogodbo? Kako se pripravi avtorsko pogodbo in kako je obdavčena? Pridi na predavanje v četrtek, 21. 2. 2013, ob 18ih. Obvezna prijava. Več.

Si opravljal/a (ne)plačano pripravništvo ali prakso?
Radi bi ugotovili število mladih, ki opravljate oz. ste opravili pripravništvo ali prakso in kako ste bili za opravljeno delo plačani. Zato smo pripravili kratko anketo (na tej povezavi). Hvala za odgovore.

Odslej imamo na Sindikatu Mladi plus uradne ure
Vaša želja – naš ukaz:) Od sredine februarja naprej vas z veseljem pričakujemo ob sredah med 10. in 12. uro v pisarni številka 11 v 2. nadstropju Doma sindikatov na Dalmatinovi 4 v Ljubljani. Prav tako nas lahko pokličete na 01 4341 277.

Opomnik za plačilo članarine
Sindikat Mladi plus je z letom 2013 uvedel simbolično članarino – 1 evro na mesec. Za ceno 1 EUR mesečno, kar je manj kot 1 kava na mesec, dobite ugodnosti, ki so sicer veliko dražje – od pravnega do kariernega svetovanja ter kupa popustov s člansko izkaznico. Položnice ste prejeli v januarju po e-pošti. Prosimo vas, da jih poravnate do 15. 2. Hvala:)

Rabiš pravni nasvet? Karierni nasvet? Te mika tujina?
Ne čakaj. Za člane nudimo brezplačne nasvete z vseh 3 področij. Piši nam na: pravno.svetovanje@mladiplus.si (pravno) karierno.svetovanje@mladiplus.si (karierno) ter na info@mladiplus.si (za tujino). Z veseljem ti odgovorimo preko telefona, maila ali v živo.

Lažje do službe z beleženjem izkušenj
Slovenske »Moje izkušnje« prepoznane kot najboljši primer beleženja delovnih izkušenj mladih v Evropi. Mladi imajo v aplikaciji “Moje izkušnje” avtomatsko vpisane pridobljene izkušnje in kompetence, ki jih samo natisnejo. To mladim olajša predstavitev znanj delodajalcem.

Uspešno na Informativi
1. in 2. februarja je bila ekipa Sindikata Mladi plus prisotna na Informativi. Predavanje “Tujina vabi” je bilo nabito polno. Fotke lahko pogledaš na Facebooku. Če imaš še kakšna vprašanja glede študija in dela v tujini, se obrni na nas na info@mladiplus.si.

Izkoristi popust
Kupuješ računalnik? Rabiš servis za računalnik. Izkorist popust s svojo člansko izkaznico. Več ugodnosti na tej povezavi.

PRVA ZAPOSLITEV PRI NAS
V Dekanih iščejo kuharskega pomočnika (m/ž). Gre za enoizmensko delo v podjetju Sodexo.

V Tolminu iščejo konstrukterja (m/ž) za redno zaposlitev v podjetju Gostol Tst d.d. za najmanj 2 leti.

PRIPRAVNIŠTVA PRI NAS IN V TUJINI
Pripravništvo, ki pa naj bo dostojno plačano, je verjetno eno izmed najboljših načinov, kako si pridobiti relevantne delovne izkušnje in se približati delodajalcu. Najbolje bo, da se odločiš za pripravništvo, ki je blizu tvojemu delovnemu področju. V kolikor bi si želeli pomoči pri iskanju pripravništva v tujini, se člani lahko obrnete na nas preko: info@mladiplus.si.

Si morda doktorski študent in si želiš nadaljevati delo v polju raziskovanja? Tehnična univerza na Dunaju ponuja dobro plačano pripravništvo bodočim znanstvenikom, ki bi želeli delati na področju kibernetike, fizike in elektrotehnike. Te zanima?

Morda pa so jeziki tista vrlina, ki te odlikujejo in ločijo od ostalih. Evropski parlament razpisuje plačana pripravništva na področju prevajalstva, delo pa bo potekalo v Luksemburgu.

Organizacija FriendsofEurope, ki deluje v Bruslju, ponuja pripravništvo komunikologom, ki jim je blizu spletno oblikovanje. Delo bo obsegalo urejanje spletne strani organizacije in obvladovanje komunikacije z javnostmi.

Evropska organizacija APRODEV, ki deluje v Bruslju razpisuje plačano pripravništvo. Delo bo potekalo v polju opazovanja in spremljanja odnosov med Izraelom in Palestino. Pripravnik bo tako pregledoval relevantno literaturo, spremljal poročanje medijev in pripravljal poročila.

CONCAWE v Bruslju razpisuje mesto za pripravnika, ki bi se ukvarjal s kompilacijo podatkov, ki se dotikajo organizaciji relevantnih evropskih legislativ in mu je blizu statistična analiza.

PRVA ZAPOSLITEV NA TUJEM
Povsod je lepo, vendar je doma najlepše. Da bi si zagotovili lepši jutri in prinesli nova znanja domov, lahko pobrskate tudi po zaposlitvah v tujini. V kolikor bi si želeli pomoči pri iskanju zaposlitve v tujini, se člani lahko obrnete na nas preko: info@mladiplus.si.

SPREMLJAJ NAS
Spremljaj nas in aktualna obvestila tudi na Facebooku in Twitterju ter na spletni strani (aktualne novice, nasveti o zaposlovanju).