Obvestila in priložnosti za delo Sindikata Mladi plus Januar 2013

Sindikat Mladi plus mesečno preko maila pošilja svojim članom “Obvestila in priložnosti za delo”. V njem najdeš aktualne novice, prve zaposlitve pri nas, pripravništva pri nas in v tujini in prve zaposlitve na tujem. Za ogled klikni “več”… Če pa se želiš naročiti na obvestila in jih dobivati preko maila, nam piši na info@mladiplus.si.

AKTUALNE NOVICE

Se vpisuješ na srednjo šolo ali faks?
1. in 2. februarja obišči 5. Informativo, Sejem izobraževanja in poklicev na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani! Tam izveš vse o šolah, programih, poklicih, štipendijah in še marsikaj. Preveri dogajanje na www.informativa.si.
Ponovitev predavanja “Tujina vabi” – 22. 1. 2013 ob 18h.
Po uspešno izvedenem predavanju v decembru, smo se odločili, da predavanje o tujini in vseh možnostih, ki vam jih ponuja, ponovimo. Če vas torej zanima študij v tujini ali zgolj izmenjava, če želite redno delati v tujini ali pa se udeležiti študijske prakse, ki bo obogatila vaš življenjepis – predavanje TUJINA VABI je odlična priložnost, da se oborožite z novimi informacijami! Obvezne prijave na info@mladiplus.si. Preberi več tukaj.
Ne spreglej naših ugodnosti za člane! Bazeni in terme.
Te zebe? Pogrej se v bazenih:). Za člane nudimo popuste za Bioterme Mala nedelja, Terme Banovci, Terme Dobrna, Terme Lendava, Terme Maribor, Terme Topolšica, Terme Snovik. In še mnogo vročih popustov – v vsakem slovenskem kraju. Preveri tukaj.
Kaj je to motivacijsko pismo? Kako naj izgleda CV? Kje iskati službo?
To in še več nasvetov lahko dobiš na kariernem svetovanju. Naroči se preko maila karierno.svetovanje@mladiplus.si za termin in pridi. Brez dvoma lahko izveš kaj novega in mogoče s pravim nasvetom lažje prideš do dela.
Evropski parlament pravi DA garanciji za mlade brezposelne.
Evropski poslanci so 16. 1. 2013 sprejeli Resolucijo o Evropski Garanciji za mlade (youth guarantee). Evropska garancija zagotavlja, da nobena mlada oseba ni brezposelna dlje kot 4 mesece in da se ji v tem času zagotovi ali zaposlitev, ali nadaljevanje izobraženja ali pripravništvo. Kaj to prinaša za mlade v Sloveniji? Preveri na tej povezavi.
Mladi v operativnih programih 2014 – 2020
14. januarja 2013, smo se predstavniki mladih, mladinskih organizacij ter organizacij za mlade sestali z odločevalci štirih ministrstev. Kaj bo novega za mlade na področju brezposelnosti in zaposlovanja mladih, povezovanja trga dela s sistemom izobraževanja, vloge mladinskih organizacij in organizacij za mlade pri pridobivanju izkušenj ter njihovega vpliva na zaposljivost mladih? Preberi v MSS-jevi novički tule.
Se vidimo na Informativi?
Bi nas rad/a spoznal/a v živo? Tudi mi bi radi spoznali tebe:) V petek (1. 2.) in soboto (2. 2.) med 9:00 in 18:00, nas najdeš na Informativi, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. V petek ob 16h pripravljamo tudi predavanje. Poglej program tukaj in nas pridi pozdravit:).
Obvestilo za člane glede letne članarine
Sindikat Mladi plus je z letom 2013 uvedel simbolično članarino – 1 evro na mesec. Za ceno 1 EUR mesečno, kar je manj kot 1 kava na mesec, dobite ugodnosti, ki so sicer veliko dražje – od pravnega do kariernega svetovanja ter kupa popustov s člansko izkaznico. Položnice ste prejeli po e-pošti. Preberite več tukaj.
PRVA ZAPOSLITEV PRI NAS

IAXE razpisuje projektno delovno mesto astronavta. Pogoji so polnoletnost, kandidata ne sme biti strah višine, letenja, občutka breztežnostnega stanja in pospeškov do 4G. Prav tako mora kandidat imeti možnost potovati v Združene države Amerike, kjer bomo opravili usposabljanje ter izbor, izstrelitev pa bo izvedena v Curacau.
RRA LUR z dne 11.1.2013 objavlja Javni poziv za vključitev v operacijo Podjetno v svet podjetništva. Rok prijave na javni poziv je 25. januar 2013. Namen operacije je spodbujanje podjetništva med mlajšimi brezposelnimi z višjo ali visoko stopnjo izobrazbe. Več tukaj.
PRIPRAVNIŠTVA PRI NAS IN V TUJINI

European radio, ki se nahaja v Nantesu v Franciji, razpisuje plačano pripravništvo. Ti je blizu novinarsko ali pa morda tehnično delo ter ti znanje francoščine ne predstavlja večjih težav? Potem kar pogumno s prijavo. Več najdeš na naslednji povezavi.
Center za preprečevanje in obvladovanje bolezni razpisuje dobro plačana pripravništva (1200 evrov neto mesečno). Čeprav gre predvsem za administrativno delo, se bodo pripravniki srečevali tudi z bolj specifičnim delom, kot sta pripravljanje komunikacijskih strategij in reševanje pravnih zagat. Več informacij poišči na naslednji povezavi.
ICG razpisuje plačano pripravništvo v eni izmed njihovih pisarn na Kitajskem, natančneje v Pekingu. Pripravništvo obsega predvsem administrativno delo, ki naj bi vključevalo pregled relevantnih material in pripravo gradiv za analize ICGja.
Transparency International (TI) je globalna nevladna organizacija, ki se ukvarja z bojem proti korupciji. Trenutno razpisujejo pripravništvo v svoji pisarni v Nemčiji, v Berlinu in sicer za pripravnika, ki bi pomagal pri organizaciji dogodkov in sestavi ter analizi delovnih poročil. Več najdeš na naslednji povezavi.
Konec meseca pa v TI razpisujejo še eno plačano pripravništvo, in sicer na področju prava. Delo bo obsegalo asistenco njihovim pravnim svetovalcem in administrativno-pravno podporo. Klikni za več.
PRVA ZAPOSLITEV NA TUJEM

Študij je končan, pripravništvo te je izklesalo za krut trg dela, vendar kaj pa sedaj? Ekonomska situacija v Sloveniji ni rožnata, temu je jasno. Bi si morda zato želel/a prvo zaposlitev opraviti v tujini? Tujina, pa čeprav morda za kakšno leto ali dve lahko prinese številna nova znanja, ki tvoj profil izkleše v nepogrešljiv oziroma nezamenljiv kader. V kolikor bi si želeli pomoči pri iskanju zaposlitve v tujini, se člani lahko obrnete na nas preko: info@mladiplus.si.
Sveža pripravništva in zaposlitve pa lahko tedensko spremljaš na naši spletni strani v rubriki zaposlitve.

SPREMLJAJ NAS
Spremljaj nas in aktualna obvestila tudi na Facebooku in Twitterju ter na spletni strani (aktualne novice, nasveti o zaposlovanju).