V torek, 22. 1., veliko dogajanja v Ljubljani

V torek, 22. 1. ob 18h, skupaj s Študentsko svetovalnico organiziramo predavanje “Tujina vabi.” Predavanje poteka v Študentski hiši SRCe, ki nas je gostila s svojimi prostori že na mnogih prejšnjih delavnicah. Hkrati pa na isti dan Študentska hiša SRCe praznuje 2. rojstni dan in ob tej priliki prireja še več brezplačnih delavnic in zanimivega dogajanja. Te zanima, kaj? Preveri…

SRCe praznuje 2. rojstni dan!

Projekt Zavoda Študentska svetovalnica, Študentska hiša SRCe, ki v središču Ljubljane mladim zagotavlja svetovanja, informiranja, delavnice, terapije in – brezplačno – začasno namestitev za socialno najbolj ogrožene, v januarju praznuje svoj drugi rojstni dan.

Projekt, hiša SRCe, ki se je pred dvema letoma začel z goro podarjenega rabljenega pohištva, številnimi prostovoljci in neskončnimi urami prostovoljnega dela, je v dveh letih prerasel v prepoznavno, strokovno vodeno in predvsem – polno zasedeno hišo, ki najbolj ogroženim na enem mestu ponuja brezplačno namestitev in vso strokovno oskrbo, ki jo posameznik potrebuje, da reši težave, zaradi katerih se v hišo sploh zateče.

Naj bo še nekaj statistike! V dveh letih delovanja se je na SRCu zamenjalo 35 stanovalcev, tudi 8 malčkov, pomoč pri nas so iskali tuji študenti (bivalo jih je 8), vsem pa je bila skupna – socialna stiska, ki je niso zmogli sami premagati. Ob tistih, ki so v hiši živeli, je Študentska svetovalnica, v dveh letih delovanja pod streho hiše SRCe zagotovila tudi svetovanja (pravno, socialno, študij v tujini) za 18.000 študentov, približno 9.000 jih je pri nas iskalo pomoč pri najemu sobe ali stanovanja v Ljubljani. Ob tem smo izvajali številne terapije in delavnice, predvsem take, ki bi mladim dale znanja in poguma za boljše spoprijemanje s študijem in kasneje – iskanjem zaposlitve.

Svoj drugi rojstni dan želimo praznovati na način, ki nam je najbližje in s tistim, kar najbolje znamo; z delom. V torek, 22. 1. 2013 med 9.00 in 19.00, vabimo vse mlade, da se nam pridružijo na – brezplačni delavnici ‘Sproščajmo se! – s čuječnostjo’, na predstavitvi terapij ali na predavanju, ki ga pripravljamo skupaj s Sindikatom Mladi Plus, kjer bomo predstavili možnosti dela, praks in študija v tujini. Skozi cel dan bodo obiskovalcem na razpolago tudi naši svetovalci, ki bodo z veseljem odgovarjali na vsa vprašanja v zvezi s študijem, štipendijami, bivanjem, delom in dohodnino. Podrobnejše informacije lahko najdete v pripetem programu.

In pa celotni program? Poglejte si ga spodaj. In pa ne pozabite – vrata SRCa so vam vedno odprta!

Svetovanje za študente in ostale mlade: 9.00-18.00

Brezplačno pravno, socialno in dohodninsko svetovanje ter svetovanje za študij v tujini.
Predhodna prijava ni potrebna.

Brezplačni termini za spoznavanje psihoterapevtskega procesa: 15.00-19.00

Predstavitve psihoterapije bodo individualne in bodo v terapevtski sobi SRCa potekale pod načelom zaupnosti. Terapevtu s katerim se boste srečali, boste lahko zastavili vsa vaša vprašanja glede psihoterapije in psihoterapevtskem procesu.
Predhodna prijava na srce@svetovalnica.com

Brezplačna delavnica »Sproščajmo se – s čuječnostjo!«: 16.00

S pomočjo čuječnosti lahko dokazano učinkovito premagujemo vsakodnevni stres in se na ta način lažje soočamo z izzivi vsakdana. Zavod Študentska svetovalnica organizira brezplačno delavnico, ki jo bo vodila hišna psihologinja.
Predhodna prijava na srce@svetovalnica.com

Brezplačno predavanje »Tujina vabi!«: 18.00

Če vas torej zanima študij v tujini ali zgolj izmenjava, če želite redno delati v tujini ali pa se udeležiti študijske prakse, ki bo obogatila vaš življenjepis – predavanje »Tujina vabi!« je odlična priložnost, da se oborožite z novimi informacijami!
Predhodna prijava na info@mladiplus.si

Več o predavanju Tujina vabi, preberi tukaj.