Se vpisuješ na srednjo šolo ali faks? Obišči Informativo.

1. in 2. februarja obišči 5. Informativo, Sejem izobraževanja in poklicev na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani! Tam izveš vse o šolah, programih, poklicih, štipendijah in še marsikaj.

5. SEJEM IZOBRAŽEVANJA IN POKLICEV BO PONOVNO POSTREGEL S ŠTEVILNIMI IZOBRAŽEVALNIMI PROGRAMI

Ljubljana, 13. december 2012 – Sejem izobraževanja in poklicev Informativa bo 1. in 2. februarja 2013 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani že peto leto zapovrstjo na enem mestu predstavil celovito paleto izobraževanj – od srednješolskih vse do podiplomskih in strokovnih izobraževanj – in številne poklice.

EDINSTVEN (PRED)INFORMATIVNI DAN
Tik pred uradnimi informativnimi dnevi, ki bodo po vsej Sloveniji potekali 15. in 16. februarja, bodo mladi na 5. Informativi izobraževalne programe lahko spoznavali na enem mestu. Hkrati bodo lahko pridobili tudi različne, s poklici in izobraževanjem povezane, informacije. Informativa je edinstven (pred)informativni dan za šolarje, dijake in študente, da spoznajo, katere šole oz. fakultete jim ponujajo kaj, jih med seboj primerjajo in se odločijo, katero izmed njih bodo obiskali na informativni dan in kam bodo nato oddali prijavnico za vpis.

Med sodelujočimi na 5. Informativi bodo kot vsako leto predvsem srednje šole in šolski centri iz Ljubljane in okolice, vse štiri slovenske univerze s svojimi članicami, druge visokošolske institucije iz Slovenije in tujine, višje strokovne šole, regionalne razvojne agencije, štipenditorji, institucije, ki nudijo programe za izobraževanje odraslih, državne institucije, javni zavodi, različne nevladne organizacije ter strokovna in interesna združenja.

PRAKTIČNI PRIKAZI POKLICEV IN PRIMERI DOBRIH PRAKS
Obiskovalcem bodo sodelujoči praktično prikazali poklice, za katere se posamezniki lahko izobražujejo ali usposabljajo. Informirali jih bodo o možnostih za zaposlitev po končanem izobraževanju, o pomenu razvoja ključnih znanj za zaposlene posameznike in iskalce zaposlitve, predstavili bodo pogoje za vpis v različne izobraževalne programe, pa tudi enotne regijske in druge štipendijske sheme, programe mednarodne mobilnosti in številne druge, z izobraževanjem in zaposlovanjem povezane informacije.

V sklopu različnih predstavitev tako na sejemskih površinah, kot tudi v izobraževalnem in spremljevalnem programu, bodo ravno številni mladi tisti, ki bodo mladim obiskovalcem predstavljali poklic, za katerega se šolajo. Ena takih predstavitev bo tudi sejemska kavarna, kjer bodo dijaki in študenti Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana (BIC Ljubljana) dva dneva pripravljali jedi, stregli hrano in pijačo, ter obiskovalcem prikazali številne zanimivosti, priložnosti in pasti poklicev v gostinstvu.

VSEBINE TUDI ZA ODRASLE
Poleg informacij za mlade, bodo na 5. Informativi na voljo tudi številne informacije za odrasle. Med drugim o programih podiplomskih študijev članic vseh slovenskih univerz pa tudi nekaterih tujih, ponudba izobraževanj za odrasle, ki jih ponujajo nekatere srednje in višje strokovne šole, izobraževali se bodo lahko o vseživljenjski karierni orientaciji ter pridobili uporabna znanja in veščine, ki jim bodo prišle prav na delovnem mestu ali ob iskanju zaposlitve.

Tovrstna znanja in izobraževanja bodo združena pod skupnim imenovalcem – enodnevnim dogodkom Poslovna Informativa, ki bo v petek, 1. februarja 2012, ponudila informacije s področja poslovnega in strokovnega izobraževanja, usposabljanja in svetovanja.

Vstop na 5. Informativo in 2. Poslovno Informativo je brezplačen.

Več o obeh dogodkih na www.informativa.si