70 let Delavske enotnosti – vabilo na razstavo in okroglo mizo

Delavska enotnost, glasilo Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), ob 70-letnici izhajanja vabi na (vedno aktualno) razpravo o položaju delavstva v Sloveniji. Vabljeni, da se nam v četrtek, 17. 1. 2013 ob 18h, pridružite v Cankarjevem domu, na okrogli mizi z naslovom “Delavci na robu preživetja, potrpežljiovsti in medijske pozornosti”! Hkrati pa vas lepo vabimo na otvoritev razstave “70 let Delavske enotnosti”, ki bo v ponedeljek, 14. 1. 2013 ob 13h Miklošičevem parku v Ljubljani.

Vabilo na okroglo mizo ob 70-letnici izhajanja Delavske enotnosti
Delavska enotnost, glasilo Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, ob 70-letnici izhajanja vabi na (vedno aktualno) razpravo o položaju delavstva v Sloveniji. S pomočjo izkušenih in razgledanih spodbujevalcev razprave bomo odpirali vprašanja in iskali odgovore, kako postaviti delavca v središče in kako kapitalu odvzeti primat.

Ali so lahko mediji eno od orodij tega boja? In zakaj to v sedanjih razmerah ne morejo biti? Kaj vse je delo? Kdo vse je delavec? Kaj je s tezo o koncu dela? Zakaj je delo v slovenskih glavah napor in trpljenje, bistveno manj pa vir kreativnosti in samouresničevanja? Kdaj in kakUporabio se delavec (industrijski, javni, medijski …) lahko upre in zmore upreti vsiljenim diktatom? Na ravni jezika: kako besedo delavec nadomešča beseda zaposleni? Zakaj mediji poročajo o delavcih največ kot o ekscesu (rumenenje medijev) – protesti, stavke, odpuščanja … – bistveno manj pa tudi kot o sooblikovalcih uspeha nekega podjetja, zavoda …

O vsem tem in še drugem želimo razpravljati skupaj z vami, zato vas vabimo, da se nam v četrtek, 17. 1. 2013, pridružite v Cankarjevem domu, na okrogli mizi z naslovom “Delavci na robu preživetja, potrpežljiovsti in medijske pozornosti”!

Vabilo na okroglo mizo si lahko v celoti preberete na spletni strani Zveze svobodnih sindikatov Slovenije.

Vabilo na razstavo “70 let Delavske enotnosti”
Hkrati pa vas lepo vabimo še na otvoritev razstave “70 let Delavske enotnosti”, ki bo v ponedeljek, 14. 1. 2013 ob 13h Miklošičevem parku v Ljubljani.

Lep pozdrav,

Sindikat Mladi plus,

Zveza Svobodnih Sindikatov Slovenije (ZSSS)