Uspešno in popolnoma zasedeno predavanje “Tujina vabi”

V torek, 18. decembra, se je na SRCu odvijalo še eno izmed predavanj, ki jih Sindikat Mladi plus organizira za mlade. Tokrat smo odšli v tuje kraje, saj nam je Živa Cotič, svetovalka za študij v tujini iz Zavoda Študentska svetovalnica predstavila možnosti, ki jih nudi tujina.

In kako je predavanje izgledalo? Lahko pričakujemo ponovitev zaradi popolnoma napolnjene dvorane?

Najprej je predavateljica Živa Cotič predstavila redni študij v tujini, ki terja kar nekaj predpriprav, številni pa se tej možnosti odpovedo, saj ne vejo niti, kje začeti. Sledila je predstavitev možnih izmenjav, s čimer študentje dobijo vpogled v tujino in preverijo, ali jih le-ta mika ali pa se raje prepustijo prijetnemu zavetju doma.

Zadnji del predavanj je zajemal praktično usposabljanje in delo v tujini, ki je za mlade v zadnjem času zelo zanimivo. Predstavljeni so bili pogoji za delo v drugih državah, Živa pa se ni osredotočila zgolj na evropske države, pač pa tudi na »obljubljene dežele« – Avstralijo, Novo Zelandijo in ZDA.

Zaradi velikega zanimanja za predavanje ga bomo po vsej verjetnosti ponovili v januarju, tako da le pohitite s prijavami. Datum bo znan kmalu. Predprijave pa že pobiramo na info@mladiplus.si.

Spremljaj dogajanje tudi na Facebooku in Twitter-ju:)