Obvestila in priložnosti za delo Sindikata Mladi plus December 2012

Sindikat Mladi plus mesečno preko maila pošilja svojim članom “Obvestila in priložnosti za delo”. V njem najdeš aktualne novice, prve zaposlitve pri nas, pripravništva pri nas in v tujini in prve zaposlitve na tujem. Za ogled klikni “več”… Če pa se želiš naročiti na obvestila in jih dobivati preko maila, nam piši na info@mladiplus.si.

AKTUALNE NOVICE

Predavanje »Tujina vabi« 18. 12. 2012.
Te zanima študij v tujini, pa ne veš niti, kako začeti? Morda bi rad/a na izmenjavo, pa je edina možnost, ki jo poznaš, Erasmus? Ali pa ste že “velik/a” in bi tujino raje preizkusil/a kot svoje bodoče delovno okolje? Potem je tole predavanje idealno zate – poglej in se prijavi.

Pravniški nasvet stane veliko denarja, zato se raje obrni na nas.
Kaj storiti, ko ostaneš brez statusa? Ti je delodajalec dal pogodbo, a ne veš, če bi jo podpisal/a? Si dobil/a manjše plačilo od obljubljenega? Kaj mora pisati v avtorski pogodbi in za katera dela jo lahko skleneš? Vsa ta vprašanja in še več.

Vsakemu članu odgovorimo na vprašanja povezana z delom, zaposlitvijo, iskanjem zaposlitve. Izkoristi brezplačno pravno svetovanje. Dostopno je v tvoji Plus svetovalnici na naši spletni strani, lahko pa se naročiš tudi na pravno svetovanje v živo preko maila pravno.svetovanje@mladiplus.si.

Je vroca.bejbi33@gmail pravi naslov za v CV? Kje iskati službo?
To in še več nasvetov lahko dobiš na kariernem svetovanju. Naroči se preko maila karierno.svetovanje@mladiplus.si za termin in pridi. Brez dvoma lahko izveš kaj novega in mogoče s pravim nasvetom lažje prideš do dela.

Kje najdeš plačano pripravništvo? Najdimo ga skupaj!
Članom nudimo pomoč pri iskanju zaposlitve ali plačanega pripravništva v tujini. Ugodnost koristiš tako, da na naš e-mail info@mladiplus.si pošlješ sporočilo, pripneš svoj življenjepis in napišeš, na katerem področju in v kateri državi bi si želel/a delati. Skupaj bomo gotovo našli odlične priložnosti zate.

Vlada in ministrstva: Kdaj bo sprejet Nacionalni program za mladino?
Organizacije Mladinski svet Slovenije (MSS), Študentska organizacija Slovenije (ŠOS), Mreža MaMa in Sindikat Mladi plus so se povezale in zavzele za mlade. 30. 11. 2012 so skupno na vlado in vsa ministrstva naslovile dopis o sprejemu Nacionalnega programa za mladino 2012-2021, ki je zelo ključen za področje mladih. Poziv preberi na tej povezavi.

Ne spreglej naših ugodnosti za člane
POPUSTI pri naročnini na časopise, pri frizerju, kozmetiki, v optiki, v avtomobilizmu, knjigarnah, za šport in rekreacijo. Popusti za naše člane v vsakem slovenskem kraju. V teh mrzlih mesecih, ko mora biti tvoje prevozno sredstvo res delujoče in dobro očiščeno, ti priporočamo obisk v Avto Celje d.d., Špan d.o.o., TPV avto d.o.o., Avto Krka d.o.o., BHS, kjer ti nudijo do 15 % popuste z našo kartico. Več.

Obvestilo za člane glede članarine
Sindikat Mladi plus je bil ustanovljen leta 2011 in je ves ta čas temeljil na brezplačnem članstvu in prostovoljnem delu večine aktivistov. Vašega članstva smo zelo veseli, prav tako pa smo veseli vašega velikega zanimanja za vse aktivnosti in storitve, ki jih nudimo.

Ker si želimo svojim članom zagotavljati kar najboljše storitve in ker vam želimo biti stalno na razpolago – za izvajanje teh storitev pa ob neprestanem večanju članstva potrebujemo zunanje strokovnjake in sodelavce, smo se na Sindikatu Mladih odločili, da s 1. 1. 2013 uvedemo simbolično članarino – 1 evro na mesec. Kaj vse vam bomo za to zagotovili, preberite tukaj. kaj vse vam bodo za to zagotovili? Preberi tu.

Delavnice, predavanja in seminarji
Zavod Študentska svetovalnica pripravlja cikel delavnic, ki te bo temeljito pripravil na iskanje zaposlitve. Delavnice se začnejo z januarjem prihodnjega leta.

Karierni centri Univerze v Ljubljani pripravljajo delavnico: »Priprava CV-ja in motivacijskega pisma« za študente, AGRFT, AG, ALUO. Potekala bo 18. 12. ob 10h. Za študente FS, FE, FRI, FKKT, FGG, FMF, NTF pa bo delavnica potekala 19. 12. ob 13.30h.

Karierni centri Univerze v Ljubljani pripravljajo »Karierni dan FA- Zaposljivost arhitektov«. Potekal bo 21.12.12 od 11h do 14h. Med drugim bodo predstavili program Erasmus za mlade podjetnike (ob 11.00), predstavitev podjetja Malenšek Arhitekti d.o.o. (ob 12.00) ter predstavitev podjetja Lumar Ig d.o.o. (ob 13.00). Več preberi tukaj.

Zavod RS za zaposlovanje je objavil nov ePriročnik za iskalce zaposlitve »Spleti svojo kariero«.

Karierni center Univerze v Mariboru pripravlja predavanje »Znanje in študij kot vstopnici za razvoj karierne poti«. Predaval bo Gorazd Prah iz MojeDelo, in sicer v sredo, 19. decembra 2012, ob 11:00 na Fakulteti za varnostne vede.

Kako sestaviti življenjepis po pričakovanjih delodajalca? O tem bo v Mariboru predavala dr. Danijela Brečko, avtorica več kot 300 strokovnih člankov in razprav. Dogodek bo potekal v torek, 8. januarja 2013, ob 16:00 v prostorih Univerze v Mariboru, Tehniške fakultete. Na delavnici boš izvedel/a: Katere so najpomembnejše zakonitosti pri pisanju spremnih dopisov in življenjepisov? Kdo narekuje pravila pisanja življenjepisa? Kako napisati spremno pismo? Ali je res treba vsako vlogo prilagoditi glede na razpis? Razlika med vlogo in ponudbo. Preberi več.

V sredo 9. januarja ob 8h bo organizirana strokovna ekskurzija v globalno uspešni podjetji Talum d.d. in Elrad International d.o.o. Obisk in ogled strokovnega potencialnega bodočega delovnega okolja pripravlja Karierni center Univerze v Mariboru. Preberi več in se prijavi.

Zavod za zaposlovanje je uvedel dodatne spodbude za usposabljanje in zaposlitev brezposelnih mladih. Po novem se subvencija Zaposli.me lahko dodeli tudi za zaposlitev brezposelnih mladih do 30. leta starosti. Pri usposabljanju na delovnem mestu pa je za brezposelne mlade do 30. leta starosti dodana možnost 3-mesečnega usposabljanja.

PRVA ZAPOSLITEV PRI NAS

Študij je končan, pripravništvo te je izklesalo za krut trg dela, vendar kaj pa sedaj? Ekonomska situacija v Sloveniji ni rožnata, temu je jasno. Vendar pa ti na sindikatu z veseljem pomagamo, zate prečešemo splet in poiščemo delo v katerem se boš našel/la. V kolikor bi si želeli pomoči pri iskanju zaposlitve, se člani lahko obrnete na nas preko: info@mladiplus.si.

Kljub naši pripravljenosti, da ti priskočimo na pomoč, ti ne bomo lagali – zaposlitev pri nas je hudičevo težko najti. Morda rešitev predstavlja inovativni portal, ki je bil projektiran na podlagi dobre zaposlitvene izkušnje Barabare Kotlušek in sliši na ime Zaposlim delodajalca. Obišči njihov portal in morda ti njihov ponujeni pristop iskanja zaposlitve blizu. Sicer pa pomni – poskusiti ni greh!

In pa konkretne zaposlitve? Halcom ponuja mesto vodje pravne službe. Morda si se tekom študija in študentskega dela bavil/a z gospodarskim pravom ter si izklesala sposobnost izbora optimalnih pravnih rešitev z vidika poslovnih potreb podjetja? Te zanima več?

Gorec d.o.o. razpisuje delovno mesto, ki zajema dodajanje vsebin na spletne strani v slovenskem in angleškem jeziku. Večina vsebin dobijo od drugih avtorjev in jih je potrebno samo dati na spletno stran, nekaj pa jih napišejo sami. Kljub temu, da je samo delo dokaj enostavno, iščejo za to delo samostojno in kreativno osebo, ki bo sposobna delati samostojno in odgovorno. Za več pobrskaj na naslednji povezavi.

Nil d.o.o. je objavil novo prosto delovno mesto – zaposlijo razvijalca programske opreme. Delovno razmerje bodo sklenili za določen čas za dobo 12 mesecev, s trimesečnim poskusnim delom in možnostjo podaljšanja za nedoločen čas. Ponudbe s priloženim življenjepisom in motivacijskim pismom v slovenskem ali angleškem jeziku in dokazili o izpolnjevanju pogojev pričakujejo na njihovem naslovu ali po elektronski pošti na: kadri@nil.si. Več informacij najdete na njihovi spletni strani.

PRIPRAVNIŠTVA PRI NAS IN V TUJINI

V zadnjem mesecu se je na nas obrnilo nekaj svežih doktorantov, ki so si želeli opravljati raziskovalno delo v tujini. Zaradi tega smo za tokrat pripravili dva razpisa, ki ponujatamesto raziskovalca v tujini. Inštitute FEEM oziroma Fondazione Eni Enrico Mattei, če navedemo polno ime, ponuja mesto za mladega raziskovalca, ki dela v polju ekonomije, raziskovanja energijskih virov, matematike ali fizike. Za več informacij klikni tukaj.

Drugo raziskovalno mesto se odpira na Collaborative Research Center-u 597, ki se nahaja v Bremnu, v Nemčiji. Raziskovalec bo delal na projektu »Welfare State Transformation in Small Open Economies«. Si ekonomist, politolog ali matematik? Prijaviš se lahko ne glede na svoj študijski profil. Te zanima več?

Vrnimo se k pregledu plačanih pripravništev. Vsi tisti, ki ste tako ali drugače vpeti novinarske vode, zagotovo poznate Retuers. Slednji v prihajajočem mesecu razpisuje 9-mesečna plačana pripravništva, ki bodo potekala v različnih državah široma sveta.

Za vse novinarje in novinarske entuzijaste imamo še eno dobro novico. Global Development Observes je novinarska agencija, ki je specializirana za delo znotraj polja mednarodnih odnosov. Tokrat razpisujejo več pripravniških mest, ki pa zahtevajo temeljito znanje tujih jezikov. Bi jim bil kos?

Center za preprečevanje in obvladovanje bolezni razpisuje dobro plačana pripravništva. Čeprav gre predvsem za administrativno delo, se bodo pripravniki srečevali tudi z bolj specifičnim delom, kot sta pripravljanje komunikacijskih strategij in reševanje pravnih zagat.

Greepeace išče pripravnike skozi celotno delo. Plačilo sicer morda ni sanjsko, vendar pa je delo izzivalno, prinese močno referenco in veliko mero dodatnega znanja. Če ti je skrb za okolje vsaj malo blizu, pri tem pa bi se rad zoperstavil izzivom na mednarodni ravni, potem je tole pripravništvo kot nalašč zate. Naj te ne zmede datum objave na njihovi spletni strani, razpis je več kot aktualen.

PRVA ZAPOSLITEV NA TUJEM

The Romedia Foundation išče kandidate za mesto programskega vodjo, ki bi bil zaposlen na sedežu fundacije v Budimpešti, na Madžarskem. Ena izmed prijavnih zahtev je končani magistrski študij, saj bo šlo za delo na visoko profilirani poziciji. Te zanima več?

Peek & Cloppenburg na Dunaju vabi v individualno prilagojen program visokošolske diplomante za bodočo generacijo vodstvenega osebja. Program traja 8 mesecev – trening v treh fazah s teorijo in prakso. Program vodenja na področju mode ti omogoča, da dosežeš svoje želeno delovno mesto kot vodja trgovine na različnih evropskih lokacijah ali kot vodja osrednjega nabavnega oddelka na Dunaju. Želiš izvedeti več?

Študij je končan, pripravništvo te je izklesalo za krut trg dela, vendar kaj pa sedaj? Ekonomska situacija v Sloveniji ni rožnata, temu je jasno. Bi si morda zato želeli prvo zaposlitev opraviti v tujini? Tujina, pa čeprav morda za kakšno leto ali dve lahko prinese številna nova znanja, ki vaš profil izkleše v nepogrešljiv oziroma nezamenljiv kader. V kolikor bi si želeli pomoči pri iskanju zaposlitve v tujini, se člani lahko obrnete na nas preko: info@mladiplus.si.

SPREMLJAJ NAS
Spremljaj nas in aktualna obvestila tudi na Facebooku in Twitterju ter na spletni strani (aktualne novice, nasveti o zaposlovanju).