Cikel delavnic: Priprava na iskanje zaposlitve

Naša partnerska organizacija Študentska svetovalnica pripravlja med januarjem in februarjem 2013 cikel delavnic na temo iskanja zaposlitev. Gre za psihološko pripravo udeležencev delavnic na iskanje zaposlitve oziroma na iskanje svoje pozicije v okviru obstoječega trga dela.

Splošen cilj cikla je psihološka priprava udeležencev delavnic na iskanje zaposlitve oziroma na iskanje svoje pozicije v okviru obstoječega trga dela. Naslovi oziroma teme delavnic so:

1. Vrednote in cilji (razmislek o življenjskih ter kariernih ciljih in vrednotah; učinkovito postavljanje ciljev; izpolnjevanje kariernega vprašalnika)

2. Iskanje zaposlitve (kje iskati zaposlitev; pisanje CV in motivacijskega pisma)

3. Razgovor za službo (simulacija selekcijskega razgovora; tipična vprašanja na razgovoru; priprava na razgovor)

4. Spoprijemanje s stresom na razgovoru za službo (avtomatske misli in prepričanja, ki nas lahko ovirajo pri razgovoru za službo; strategije spoprijemanja s stresom)

5. Izkušnje udeležencev in soočanje z zavrnitvijo (spremljajoča čustva; soočanje z morebitno zavrnitvijo; podelitev izkušenj)

Delavnice bodo potekale ob ponedeljkih med 17.30 in 19.30. Termini:

7. 1. 2013, 14. 1. 2013, 21. 1. 2013, 28. 1. 2013, 4. 2. 2013

Delavnice bo izvajala Tamara Meško, absolventka psihologije, skupaj z Mojco Majerle, univ.dipl.psih. Delavnice bodo potekale v Študentski hiši SRCe, na Židovski stezi 6 v središču Ljubljane.

Cena cikla delavnic: 30 eur.

Prijave zbiramo na: psiholoska@svetovalnica.com