Obvestila in priložnosti za delo Sindikata Mladi plus November 2012

Sindikat Mladi plus mesečno preko maila pošilja svojim članom “Obvestila in priložnosti za delo”. V njem najdeš aktualne novice, prve zaposlitve pri nas, pripravništva pri nas in v tujini in prve zaposlitve na tujem. Za ogled klikni “več”… Če pa se želiš naročiti na obvestila in jih dobivati preko maila, nam piši na info@mladiplus.si.

AKTUALNE NOVICE

Mladi uspešno na Študentski Areni 2012
Letošnja Študentska Arena je bila odlično mesto za spoznavanje v živo z vami. Veseli smo, da smo vas spoznali in da ste se nam mnogi pridružili. Welcome to the club :)!

Nekaj utrinkov in fotogalerijo si lahko pogledaš na povezavi.

Izkoristi brezplačno pravno svetovanje
Imaš težave z neplačilom? Ti je delodajalec dal pogodbo, a ne veš, če bi jo podpisal/a? Si dobil/a manjše plačilo od obljubljenega? Vsakemu članu brezplačno odgovorimo na vprašanja povezana z delom, zaposlitvijo, iskanjem zaposlitve. Dostopno je v tvoji Plus svetovalnici na naši spletni strani.

Demonstracije
Ukinjajo nam socialno državo, pri čemer smo še posebej prizadeti mladi, študenti, dijaki in brezposelni. To zelo čutijo tudi naši starši ter naši dedki in babice. Tega nam je dovolj. Zato gremo 17. 11. 2012 na demonstracije! Prideš? Razlogi? Preberi več...

Podpiramo ŠOS prizadevanjih za več štipendij. Podpiši se tudi ti!)
Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) je 5. 11. 2012 pričela z zbiranjem 5.000 potrebnih overjenih podpisov za novo-predlagani Zakon o štipendiranju pred Upravnimi enotami. Sindikat Mladi plus podpira zakon, ki ga je predlagal ŠOS, saj vrača štipendije mladoletnim dijakom, vrača štipendije tujim študentom, izboljšuje sistem Zoisovih štipendij ter ureja višje osnovne višine štipendij in več štipendij. Da bi zakon lahko šel v parlament, rabijo tudi tvoj podpis! Mi smo ga že oddali, ti pa ga lahko oddaš na najbližji Upravni enoti oz. elektronsko od doma. Hvala, ker pomagaš sebi in ostalim mladim do več štipendij! Navodila preberi tu

Ne spreglej naših ugodnosti za člane
POPUSTI pri naročnini na časopise, pri frizerju, kozmetiki, v avtomobilizmu, knjigarnah, za šport in rekreacijo. Popusti za člane v vsakem slovenskem kraju.

Delavnice, predavanja in seminarji
Si dijak/inja 3. letnika? Te zanima študij v ZDA? Javni sklad pripravlja podrobno predstavitev 8.11. Ne zamudi: )

Planiraš študijski obisk v tujini? Ne pozabi si zrihtati štipendije 🙂 Razpis za dijake in študente je že zunaj.

Zaposlitev
Iskanje zaposlitve nikoli ni bilo izi, v krizi pa je še toliko večji izziv. Itak pripravlja brezplačno predavanje v Novem Mestu.

Je pametno v svoj življenjepis/CV priložiti fotografijo z morja? Je kontaktni mail vrocabejba13@ dober za CV? Že poznaš vse dobre trike? Karierni centri Univerze v Ljubljani ponujajo odgovore na vsa vprašanja 13. 11. ob 12h v Ljubljani.

Predavanje »Kako napisati učinkovit življenjepis in spremno pismo 13. 11. ob 13h v Mariboru.

Območna enota Zavoda za zaposlovanje Ljubljana pripravlja 8. 11. seminar o zaposlitvenih možnostih v Evropi.

Karierni centri UL pripravljajo obiske podjetij: 14. 11. obisk podjetja Jelovica, pravo tako 14. 11. obisk podjetja Medis d.o.o., 19. 11. pa obisk podjetja Saatchi&Saatchi ter Ekvilib Inštitut.

Karierni center Univerze v Mariboru pripravlja obiske v naslednja podjetja: Strokovna ekskurzija v podjetje Krka d.d. v Novo mesto 14. 11. ob 8h; Strokovna ekskurzija: Vinska klet Vipava, Kmetija Smodin, Turistična kmetija Malovščevo 20. 11. ob 7h; Strokovna ekskurzija v Zavod za prestajanje kazni zapora Dob in Prevzgojni dom Radeče 20. 11. ob 8h in Strokovna ekskurzija v podjetje Gorenje 4. 12. ob 7.30h

PRVA ZAPOSLITEV PRI NAS

Študij je končan, pripravništvo te je izklesalo za krut trg dela, vendar kaj pa sedaj? Ekonomska situacija v Sloveniji ni rožnata, temu je jasno. Vendar pa ti na sindikatu z veseljem pomagamo, zate prečešemo splet in poiščemo delo, v katerem se boš našel/a. V kolikor si želiš pomoči pri iskanju zaposlitve, se kot član lahko obrneš na nas preko info@mladiplus.si.

PRIPRAVNIŠTVA PRI NAS IN V TUJINI

Morda si mnenja, da še nimaš zadosti delovnih izkušenj, ki si jih pridobival tekom študija in te posledično mika pripravništvo? So ti blizu jeziki in meniš, da so ravno slednji tvoj atribut, ki te loči od sivega povprečja večine? Evropski parlament razpisuje dobro plačana pripravništva za prevajalce. Sledi povezavi, nato pa se z miško pomakni proti spodnjemu delu strani ter klikni na ”Paid Translation Traineeships”.

Naslednje plačano pripravništvo predstavlja popolnoma nekaj drugega in sicer delo v sferi tropske agrikulture. Pri CIATu v Kolumbiji namreč iščejo pripravnike različnih poklicnih profilov. Te zanima? Potem si poglej naslednjo povezavo.

Še eno pripravništvo, ki ti ga tokrat predstavljamo, poteka tako rekoč na drugem koncu sveta, natančneje v Indiji, predstavlja pa novinarsko delo za mesečnik, ki ga sestavljajo znanstveni teksti. Misliš, da bi bil kos takšnemu delu?

Naslednje pripravništvo poteka v polju boja proti korupciji in sicer pod organizacijo Transparency International. Delo poteka v Berlinu v Nemčiji, zaobjema pa raziskovanje, asistenco ter pripravo dokumentacije. Več najdeš na naslednji povezavi.

Celo paleto pripravništev pa ponuja Mednarodna zveza za diabetes IDF. Morda te zanima gradnja komunikacijskih strategij, realizacija izobraževanj ali raziskovanje pravnih okvirjev, znotraj katerih deluje ta organizacija? Od večje količine informacij te loči zgolj klik.

Zate smo izbrskali še eno plačano pripravništvo in sicer pri German Marshall Fund, ki prav tako poteka v Berlinu. Delo pripravnika obsega raziskovanje vezi med Združenimi državami Amerike in Evropo ter podporo v administraciji. Več podatkov najdeš na naslednji povezavi.

Naslednje pripravništvo pri EMB v Bruslju obsega administrativno delo ter delo z jeziki. Iščejo predvsem pripravnike, ki jih zanimajo izzivi s sistemskimi okviri, znotraj katerih deluje organizacija.

COTRI oziroma China Outbound Tourism Research Institute odpira mesto za pripravnika, ki želi izpiliti svoje znanje na področju odnosov z javnostmi. Delo poteka v Nemčiji in je simbolično plačano. Za več informacij si oglej njihovo spletno objavo.

Za konec smo za zate izbrskali še dobro plačano pripravništvo pri EFTI. Delo bo potekalo predvsem v administraciji, pripravniki pa se bodo na dnevni ravni soočali z reševanjem težav v polju ekonomije, prava in politike. Te zanima?

PRVA ZAPOSLITEV NA TUJEM

Študij je končan, pripravništvo te je izklesalo za krut trg dela, vendar kaj pa sedaj? Ekonomska situacija v Sloveniji ni rožnata, temu je jasno. Bi si morda zato želel/a prvo zaposlitev opraviti v tujini? Tujina, pa čeprav morda za kakšno leto ali dve, lahko prinese številna nova znanja, ki tvoj profil izkleše v nepogrešljiv oziroma nezamenljiv kader. V kolikor si želiš pomoči pri iskanju zaposlitve v tujini, se kot član lahko obrneš na nas preko: info@mladiplus.si.

Obvladaš računalništvo in te zanima zaposlitev čez lužo? V podjetju Yelp zaposlijo razvijalca, ki ima diplomo iz računalništva in 2-4 leta izkušenj pri delu s programi Java, .NET, Python, Ruby ali podobnimi. Delo poteka v San Francisu, v Kaliforniji. Preveri.

Te mika Španija? V Barceloni zaposlijo spletnega produktnega managerja, ki se bo ukvarjal z analizo portala, testiranjem raziskovanjem. Več na tej povezavi.

V podjetju Shell v Amsterdamu za polni delovni čas zaposlijo doktorja termodinamike. Če si eden od redkih z doseženo zahtevano izobrazbo, klikni za več informacij.

SPREMLJAJ NAS
Spremljaj nas in aktualna obvestila tudi na Facebooku in Twitterju ter na spletni strani (aktualne novice, nasveti o zaposlovanju).