Sindikat Mladi plus podpira ŠOS prizadevanjih za več štipendij. Podpiši se tudi ti!

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) je 5. 11. 2012 pričela z zbiranjem 5.000 potrebnih overjenih podpisov za novo-predlagani Zakon o štipendiranju pred Upravnimi enotami. Sindikat Mladi plus podpira zakon, ki ga je predlagal ŠOS, saj vrača štipendije mladoletnim dijakom, vrača štipendije tujim študentom, izboljšuje sistem Zoisovih štipendij ter uvaja nove deficitarne štipendije za iskane poklice. Hkrati ureja višje osnovne višine štipendij in več štipendij.

Da bi zakon lahko šel v parlament, rabijo tudi tvoj podpis! Mi smo ga že oddali, ti pa ga lahko oddaš od 5. do 9. novembra na najbližji Upravni enoti na stojnicah organizacij, ali na Upravni enoti oz. elektronsko od doma do 24. decembra. Hvala, ker pomagaš sebi in ostalim mladim do več štipendij! Navodila…

KJE ODDAŠ PODPIS?

Podpis lahko kadarkoli med 26. oktobrom ter 24. decembrom 2012 oddaš na najbližji upravni enoti ali krajevnem uradu. Seznam le-teh najdeš na tej povezavi www.upravneenote.gov.si.

KAKO SE IZOGNEŠ GNEČI?

V izogib gneči na okencu UE si lahko natisneš obrazec že doma ter ga izpolniš s svojimi podatki (vse razen tvojega podpisa), na UE nato odneseš izpolnjen obrazec, se identificiraš z osebnim dokumentom. Obrazec podpišeš šele na okencu UE.

KAM ODDAŠ OBRAZEC, KI SI GA PODPISAL/A NA UE?

Izpolnjen obrazec, ki mora imeti žig in podpis delavca/delavke na okencu, nujno oddaš pri aktivistih pred UE. V kolikor ni nikogar pred UE, lahko pošlješ obrazec na naslov Študentska organizacija Slovenije, Dunajska 51, 1000 Ljubljana ali ga oddaš na najbližjem študentskem klubu.
Če se pri izpolnjevanju ali oddajanju pojavijo kakršnekoli težave, javi to Študentski organizaciji Slovenije na info@studentska-org.si.
NEKAJ KORISTNIH NAPOTKOV

Še nekaj napotkov pri izpolnjevanju obrazca:
– obrazec se izpolni z VELIKIMI TISKANIMI ČRKAMI!
– obrazec se lahko izpolni preden ga ožigosa uradna oseba. Vse RAZEN PODPISA VOLIVCA/KE!
– Ime in priimek mora biti tak kot v osebnem dokumentu (primer: Jožef. In ne Jože, Joža,…)
– rojen/a – CELOTNI DATUM (dan, mesec, leto), ne samo letnica!
– kraj, ulica, hišna številka, občina ne bi smele predstavljati večjih težav. (Ulica in hišna številka sta ločeni) (vpisuje se STALNI NASLOV in NE začasni naslov (v kolikor obstaja))
– ostalo izpolni uradna oseba
– Naš obrazec ima cifro 542 in obkrožena mora biti črka C. PZ / (VLOŽITEV PREDLOGA ZAKONA) – ZA ZAKON O ŠTIPENDIRANJU. Kakršnokoli drugo geslo pomeni, da obrazec ni veljaven!!!
OBRAZEC LAHKO ODDAŠ TUDI ELEKTRONSKO

Poglej si filmček z navodili, kako oddaš obrazec elektronsko kar od doma.
HVALA

…ker pomagaš zagotoviti več štipendij in višje štipendije za vse mlade. Hkrati pomagaš vrniti štipendije mladoletnim dijakom, ki so štipendije izgubili ter tujim študentov.
VEČ

…informacij si lahko prebereš na na spletni strani ŠOS Dostopna izobrazba . Navodila za oddajo podpisa na stojnici pred Upravno enoto pa na spletni strani Zveze ŠKIS.
Tvoj Sindikat Mladi plus
Spremljaj nas tudi na Facebooku in Twitterju.