Mladi uspešno na Študentski Areni 2012

Letošnja Študentska Arena je bila odlično mesto za spoznavanje v živo z vami. Veseli smo, da smo vas spoznali in da ste se nam mnogi pridružili. Welcome to the club :)!

Med 23. in 25. oktobrom 2012 smo aktivisti Sindikata Mladi plus čas preživeli na Študentski Areni, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Mnoge od vas smo spoznali v živo in tudi vi ste imeli možnost spoznati našo ekipo. Naše članstvo se je zelo okrepilo, saj se vas je veliko odločilo včlaniti in se nam pridružiti .

Hkrati pa smo na Areni v živo za vas nudili tudi karierno svetovanje, pravne nasvete ter nasvete o štipendijah. Svetovalke so imele vse tri dni polne stole in so z veseljem poskušale odgovarjati na vaša vprašanja. Upamo, da ste tudi vi izvedeli kaj uporabnega.

Nekaj utrinkov iz Arene si lahko pogledate na tejle povezavi v fotogaleriji Mateja Pušnika.

V sklopi Študentske Arene smo izvedli tudi na predavanje “Delovna praksa šteje!” – Možnost opravljanja plačanega pripravništva v tujini«. Predavala sta mag. Marko Orel in Goran Lukič. Dvorana pa je bila nabito polna mladih, z željo po obisku v tujini in dodajanju še ene nove izkušnje v življenjepis. Svetovalca sta povedala, na kaj je potrebno biti pozoren, kakšne so pravice in kje lahko pripravništva in prakse najdete. Plačana, seveda. V Sindikatu Mladi plus namreč zelo podpiramo plačana pripravništva, saj menimo, da si vsak mlad človek zasluži pošteno plačilo za to, kar dela. Saj se tudi vi strinjate, a ne?

Se vidimo spet drugo leto :). Vmes pa nas spremljajte v mesečnih obvestilih in priložnostih za delo, na spletni strani, ter dnevno na Facebooku in Twitterju.

Sindikat Mladi plus