Obvestila in priložnosti za delo Sindikata Mladi plus Oktober 2012.

Sindikat Mladi plus mesečno preko maila pošilja svojim članom “Obvestila in priložnosti za delo”. V njem najdeš aktualne novice, prve zaposlitve pri nas, pripravništva pri nas in v tujini in prve zaposlitve na tujem. Za ogled klikni “več”… Če pa se želiš naročiti na obvestila in jih dobivati preko maila, nam piši na info@mladiplus.si.

AKTUALNE NOVICE
Popusti za optiko – ne spreglej naših ugodnosti za člane!
Da boš v novem študijskem letu dobro videl/a, izkoristi naše popuste v optikah po vsej Sloveniji (od Mozirja, do Novega mesta, od Murske Sobote do Ptuja in od Kopra do Raven na Koroškem.). Preglej še ostale popuste.

Iščeš zaposlitev? Nekaj koristnih nasvetov.
Preglej par uporabnih nasvetov na spletni strani.

Pametna raba socialnih omrežij – predavanje (17. 10. ob 19h)
Kako ustvariti pozitivno podobo v javnosti? Kako ti lahko Facebook, Twitter ali LinkedIn pomagajo pri iskanju službe? Uporaba socialnih medijev za komuniciranje s prijatelji je vsakodnevna rutina večine današnjih mladih. Pa si že kdaj pomislil/a, da lahko svojo prostočasno aktivnost uporabiš tudi za iskanje službe in grajenje svoje podobe v javnosti? Vse to in še več na predavanju Sindikata Mladi plus v sodelovanju s Študentskim klubom Domžale. V sredo, 17.10.2012, ob 19h na Študentskem klubu Domžale. Več

Te mika tujina? Bi plačano pripravništvo pri nas ali v tujini? (25. 10. ob 16h)
Vabimo na predavanje Sindikata Mladi plus “Delovna praksa šteje!” – Možnost opravljanja plačanega pripravništva v tujini«. Potekalo bo na Gospodarskem razstavišču v sklopu Študentske Arene, 25. 10. ob 16h. Predavata mag. Marko Orel in Goran Lukič. Predstavili bomo pravne okvire plačanih pripravništev ter nekaj aktualnih priložnosti opravljanja plačanega pripravništva v tujini. Več

Nekateri plačani, drugi pa životarijo zastonj in le za izkušnje. Dostojno delo?
Mi ne želimo, da se delavce deli na tiste, ki za svoje delo dobijo plačilo, ter na pripravnike, ki v zameno za svoje delo pridobijo izkušnje, hkrati pa brez dohodka životarijo. Pa ti? Poglej Izjavo Sindikata Mladi plus od 7. oktobru, dnevu dostojnega dela.

Bi nas rad/a spoznal/a v živo? Tudi mi bi radi tebe:) – Vabilo na Študentsko Areno
Med 23. in 25. oktobrom nas najdeš na Študentski Areni, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Če imaš kakršna koli vprašanja, te vabimo, da se obrneš na nas. Prav tako pa bomo na Areni v živo nudili:

karierno svetovanje (23. 10.) od 12h do 16h

pravno svetovanje (24. 10.) od 12h do 16h

svetovanje o štipendijah (25. 10.) od 12h do 16h

ter več informacij o iskanju plačanega dela ali pripravništva v tujini. Obišči nas na Areni. Več preberi tukaj.

PRVA ZAPOSLITEV PRI NAS

Študij je končan, pripravništvo te je izklesalo za krut trg dela, vendar kaj pa sedaj? Ekonomska situacija v Sloveniji ni rožnata, temu je jasno. Vendar pa ti na sindikatu z veseljem pomagamo, zate prečešemo splet in poiščemo delo, v katerem se boš našel/a. V kolikor si želiš pomoči pri iskanju zaposlitve, se kot član lahko obrneš na nas preko info@mladiplus.si.

Tokrat se z začetka obregnimo ob zaposlitvene priložnosti, ki bodo zanimive za tiste z razvito umetniško žilico. Luks studio išče sodelavca za delovno mesto grafičnega oblikovalca. Želijo mladega, drznega, sposobnega, tehnično usposobljenega sodelavca z veseljem do dela, poznavanjem novih tehnologij, vešč dela na Mac-u. Se ti zdi, da ustrezaš vsemu naštetemu? Potem pošlji svoj življenjepis, portfolio in kratko vizijo delovanja v Luks studiu na rosa@luksstudio.com. Več informacij najdeš tukaj.

Morda imaš poleg umetniške še nekaj kulturne žilice, posute s ščepcem organizacijskih vrlin? Predmet naslednjega razpisa je delo umetniškega vodje Gledališča Glej, ki vključuje predvsem načrtovanje, vodstvo in upravljanje več zaporednih umetniških sezon Gledališča Glej od sezone 2013/2014 naprej. V kolikor te zadeva mika, ne odlašaj in pošlji svojo prijavo najkasneje do 16. novembra 2012 izključno in le na elektronski naslov info@glej.si. Več informacij najdeš na ne tej povezavi.

Rdeči oblak, podjetje, specializirano za razvoj vsebin za komunikacijo, zaposli oblikovalko oziroma oblikovalca besedil. Bi bil oziroma bila sposobna samostojnega prevzemanja nalog načrtovanja, pisanja, ter vsebinskega in stilskega preoblikovanja besedil? Delo v dinamičnem kreativnem okolju in dobre pogoje za delo. Če želiš delati v dinamičnem kreativnem okolju, te vabijo, da jim pošlješ prijave in življenjepis do 15. oktobra 2012 na elektronski naslov: pisarna@rdecioblak.si.

PRIPRAVNIŠTVA PRI NAS IN V TUJINI

Morda si mnenja, da še nimaš zadosti delovnih izkušenj, ki si jih pridobival/a tekom študija in te posledično mika pripravništvo? Program Nipkow, ki deluje v polju kreative in je realiziran v Berlinu, razpisuje plačana pripravništva. Kot njihov pripravnik boš skrbel/a za pomoč pri marketingu in podpori njihove filmske sekcije. Se sliši zanimivo? Potek hitro odklikaj tukaj.

Si po duši in izobrazbi družboslovec? Ti je blizu politika in dogajanje v polju mednarodne politike? Potem se lahko prijaviš za pripravnika na albanskem inštitutu za mednarodne odnose, ki deluje v Tirani. Več boš odkril/a na naslednji povezavi.

Morda se ti je zdel zgornji predlog pripravništva zanimiv, vendar bi želel/a nekam na zahod Evrope? Evropski inštitut za varnostne študije, ki deluje Parizu, razpisuje pripravniška mesta za podporo pri pripravi projektov ter pomoči v administraciji. Za več odklikaj tukaj.

PRVA ZAPOSLITEV NA TUJEM

Študij je končan, pripravništvo te je izklesalo za krut trg dela, vendar kaj pa sedaj? Ekonomska situacija v Sloveniji ni rožnata, temu je jasno. Bi si morda zato želel/a prvo zaposlitev opraviti v tujini? Tujina, pa čeprav morda za kakšno leto ali dve, lahko prinese številna nova znanja, ki tvoj profil izkleše v nepogrešljiv oziroma nezamenljiv kader. V kolikor si želiš pomoči pri iskanju zaposlitve v tujini, se kot član lahko obrneš na nas preko: info@mladiplus.si.

Tokrat zate objavljamo dve zanimivi delovni ponudbi, in sicer v Yerevanu. Tumo je šolski učni center, kjer najstniki brezplačno in pod budnim očesom mentorjev pridobivajo digitalne veščine. Tumo center ima trenutno več kot 6000 uporabnikov, ki delujejo v inovativnem, evropsko podprtem programu. Trenutno razpisujejo dve delovni mesti in sicer za razvijalce digitalnih izobraževalnih vsebin ter vodjo robotske delavnice. Sliši se zanimivo, kajneda? V kolikor te zanima več, klikni tukaj in tukaj. Več splošnih informacij pa je na tej povezavi.

SPREMLJAJ NAS
Spremljaj nas in aktualna obvestila tudi na Facebooku in Twitterju ter na spletni strani (aktualne novice, nasveti o zaposlovanju).