Obvestila in priložnosti za delo Mladi plus 12. 9. 2012

Sindikat Mladi plus mesečno preko maila pošilja svojim članom “Obvestila in priložnosti za delo”. V njem najdeš aktualne novice, prve zaposlitve pri nas, pripravništva pri nas in v tujini in prve zaposlitve na tujem. Za ogled klikni “več”… Če pa se želiš naročiti na obvestila in jih dobivati preko maila, nam piši na info@mladiplus.si.

OBVESTILA IN PRILOŽNOSTI ZA DELO SINDIKATA MLADI PLUS – SEPTEMBER 2012

1. AKTUALNE NOVICE
Poceni izobraževanje – ne spreglej naših ugodnosti za člane!
Že dolgo razmišljaš o tem, da bi se vpisal/a na tečaj retorike, računalništva ali tujih jezikov? Ali mogoče na tečaj hitrega branja, upravljanja s časom in tehnik pomnjenja? Za člane nudimo popuste na tečaje in izobraževanja (Univerzum Minerva, Veris d.o.o., Sofistus in še in še). Preveri popuste.

Kaj storiti, ko ostanem brez statusa? – delavnica.
Sindikat Mladi plus in Zavod Študentska svetovalnica vabita na delavnico ”Kaj storiti, ko ostanem brez statusa?”. Potekala bo v torek, 25. 9. 2012, ob 17h v Študentski hiši SRCe. Število mest omejeno, obvezna prijava na info@mladiplus.si. Preberi več.

Kaj prinašajo vladne reforme za mlade? Znižanje nadomestil za brezposelne?
Iz medijev je veliko slišati o tem, da jesen prinaša novosti na trgu dela, spreminja se namreč delovno-pravna zakonodaja. Kako bo to vplivalo na mlade? Ministrstvo za delo predlaga nova začasna dela za brezposelne, znižanje nadomestil za brezposelne, uvedbo enotne pogodbe za nedoločen čas, itd. Kaj to pomeni zate? Več o tem v članku Gorana Lukiča.

Izkoristi brezplačno pravno svetovanje.
Imaš težave z neplačilom? Ti je delodajalec dal pogodbo, a ne veš, če bi jo podpisal/a? Si dobil/a manjše plačilo od obljubljenega? Vsakemu članu brezplačno odgovorimo na vprašanja povezana z delom, zaposlitvijo, iskanjem zaposlitve. Dostopno je v tvoji Plus svetovalnici na naši spletni strani.

2. PRVA ZAPOSLITEV PRI NAS

Študij je končan, pripravništvo te je izklesalo za krut trg dela, vendar kaj pa sedaj? Ekonomska situacija v Sloveniji ni rožnata, temu je jasno. Vendar pa ti na sindikatu z veseljem pomagamo, zate prečešemo splet in poiščemo delo, v katerem se boš našel/la. V kolikor bi si želeli pomoči pri iskanju zaposlitve, se člani lahko obrnete na nas preko: info@mladiplus.si.

3. PRIPRAVNIŠTVA PRI NAS IN V TUJINI

Saj veš, da se na sindikatu Mladi plus zavzemamo za plačana pripravništva? Končno so se na ravni Evropske unije oblikovala pripravništva, ki so plačana primerno. Evropska komisija za prihodnje leto razpise pripravniška mesta, ki bodo posameznike izoblikovala in profilirala v visoko usposobljen kader. Delo zagotovo ne bo lahko, vendar pa bo več kot primerno plačano. Pripravnik bo namreč na mesečni ravni prejel nekje med dva do tri tisoč evri. Te zanima? Klikni.

Morda te bolj kot delo v polju politike zanima delo z ljudmi in organizacijo dogodkov? Nemška zveza podjetnikov razpisuje pripravništva na področju organizacije dogodkov in odnosov z javnostmi. Poleg tega, da je pripravništvo primerno plačano, pa bo pripravnik delal v Berlinu, ki slovi kot ena izmed svetovanih prestolnic multikulturalizma. Verjetno slednji podatki zadoščajo, da bo pripravništvo pritegnilo tvojo pozornost.

Nekje med pripravništvom in uverturo v redno zaposlitev se giblje tudi poziv za mesto koordinatorja dogodkov v Centru za sodobno umetnost Plovdiv v Bolgariji. Delo zajema organizacijo dogodkov, iskanje in črpane evropskih sredstev ter odnose z javnostmi. Nam se sliši zanimivo, kaj pa tebi? Potem klikni.

Vrnimo se v Nemčijo – Center za kulturno diplomacijo razpisuje pripravniška mesto za prihodnje leto. Pripravništvo prve tri mesece ni plačano, vendar pa dobro opravljeno delo rezultira v delovni pogodbi, ki prinese nekaj evrov. Pripravniki so zadolženi za organizacijo konferenc, bogatitev vsebin, iskanje finančnih sredstev ter odnose z javnostmi. Enkratna priložnost, da začneš svojo zaposlitveno pot. Klikni.

4. PRVA ZAPOSLITEV NA TUJEM
Si morda visoko akademsko izobražen/a in želiš dodatne izkušnje pridobiti z zaposlitvijo na tujem? Inštitut za mednarodne odnose v Rimu zaposli raziskovalca, ki bo svoje delo opravljal v polju analize politike EU držav in delovanje posamičnih EU institucij. Te zanima?

Si morda v novinarskih vodah in bi si želel/a novih izzivov? Evropska publikacija »Perspectives on Youth: European Youth Partnership Series« zaposli urednika, ki bo koordiniral pisce in urejal prispevke. Misliš, da si kos? Potem pohiti s prijavo.

Študij je končan, pripravništvo te je izklesalo za krut trg dela, vendar kaj pa sedaj? Ekonomska situacija v Sloveniji ni rožnata, temu je jasno. Bi si morda zato želel/a prvo zaposlitev opraviti v tujini? Tujina, pa čeprav morda za kakšno leto ali dve, lahko prinese številna nova znanja, ki tvoj profil izkleše v nepogrešljiv oziroma nezamenljiv kader. V kolikor bi si želeli pomoči pri iskanju zaposlitve v tujini, se člani lahko obrnete na nas preko: info@mladiplus.si