Združimo se, delavke in delavci! – Bodi zraven tudi v letu 2020

Iskrena hvala, ker si bil_a v letu 2019 naš član oziroma članica. Upamo, da boš zraven tudi v bodoče in da bomo tudi v prihodnje sodelovali, se družili, ti pomagali, če se boš v svetu dela znašel_a  v težavah, in ti nudili informacije, ki so zate pomembne.

Kot vsako leto, te tudi letos želimo spomniti na plačilo članarine v Sindikatu Mladi plus, ki po novem za leto 2020 znaša 15 evrov.

Glavni cilj Sindikata Mladi plus je povezovanje čim večjega števila mladih, zaščita njihovih delavskih, socialnih ipd. pravic in prizadevanje za izboljšanje njihovega položaja v družbi. Sindikat deluje na različnih področjih, med drugim pa svojim članom in članicam nudi tudi različne ugodnosti, storitve in priložnosti. Med drugim:

  • svetovanja (pravno, socialno, davčno, karierno),
  • pravno zaščito (pravno zastopanje, ki velja za vse, ki so člani oziroma članice sindikata vsaj šest mesecev in imajo za šest mesecev tudi plačano članarino),
  • usposabljanja (delavnice, predavanja, seminarji – v Sloveniji in tujini),
  • aktivizem (možnost sodelovanja pri vseh aktivnostih sindikata, pri oblikovanju programa in stališč, pri projektnem delu v sindikatu …).

Izvajamo tudi zagovorništvo mladih oziroma vključevanje stališč mladih v oblikovanje politik, ki vplivajo na njihov položaj v družbi. Zagovarjamo pravice dijakov, študentov, mladih brezposelnih ter mladih prekarnih delavk in delavcev. To v praksi pomeni, da delujemo v različnih delovnih telesih na pristojnih ministrstvih, v raznih delovnih skupinah, se vključujemo v zakonodajne procese in podobno.

Kot aktivni člani in članice nam s plačilom članarine – ta, kot rečeno, znaša 15 evrov letno – tako tudi podelite mandat, da jasno in glasno zagovarjamo naše skupne interese. Moč sindikata je namreč v njegovih članih in članicah, saj smo lahko le skupaj smo močnejši!

Potrebujemo tudi tvoj glas, v zameno pa se moraš odpovedati le malo več kot enemu evru na mesec.

Letno članarino lahko poravnaš z nakazilom na:

  • Sindikat Mladi Plus, Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana,
  • TRR: SI56 6100 0001 6154 048 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA),
  • namen plačila: Plačilo članarine + ime in priimek (OBVEZNO!),
  • sklic/Referenca: SI00-3214001.

Kot aktiven član oziroma članica nam s plačilom članarine tako tudi podeliš mandat, da lahko jasno in glasno zagovarjamo naše skupne interese.

Obljubljamo, da se bomo še naprej trudili, da bo tvoj glas slišan. 

Če še vedno nisi čisto prepričan_a o tem, kdo smo in kaj počnemo, ti predlagamo v branje naš pogled na leto, ki se je pravkar izteklo: 2019 od A do Ž – Sindikalni pregled leta

Če te zanima več o sindikatu in o naših aktivnostih, lahko poiščeš dodatne informacije tudi na naši spletni strani in na našem Facebook, Twitter ali Instagram profilu.

Če bi se rad_a v sindikat vključil_a še bolj aktivno ter sodeloval_a tudi pri oblikovanju našega programa in pri organizaciji naših aktivnosti, te bomo izjemno veseli tudi v ožji ekipi aktivistk in aktivistov. Kontaktiraš nas lahko na info@mladiplus.si. #namig 🙂