Iz Delavske enotnosti: Kdo se skriva za masko milenijca?

Že več let izhajajo posebne tematske številke Delavske enotnosti, glasila Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), katere del je tudi Sindikat Mladi plus, namenjene različnim in raznolikim sindikalnim, delavskim, družbenim, ekonomskim ipd. temam. Gre za dragoceno zbirko aktualnega sindikalnega branja s prispevki in zgodbami, ki bi v slovenskem medijskem prostoru kje drugje težko dobile pravo mesto in ustrezno pozornost.

Pred dnevi pa je izšla tematska številka s pomenljivim naslovom Mladost je norost, v kateri različni avtorji in avtorice pišejo o mladih, mladosti, prekarnosti, o tem, kako mlade privabiti v sindikat in podobno. Del vsebine smo pripravili tudi pri Sindikatu Mladi plus, danes pa priporočamo v branje besedilo, objavljeno na spletni strani ZSSS, naše aktivistke in soborke Zale o tem, kdo so (in kdo niso) milenijci, o kakšnih mladih pripoveduje omenjena generacijska oznaka ter kaj vse skupaj pomeni.

Več tukaj: Mladi in sindikati: Kdo se skriva za masko milenijca?

Vabljeni k branju!

P. S.: Ko bodo na zsss.si objavljeni tudi drugi prispevki iz omenjene tematske številke Delavske enotnosti, jih bomo delili v tej rubriki.

O t. i. milenijcih kroži veliko poenostavljenih in posplošenih predstav – »bučk« –, ki nimajo širše uporabne vrednosti.