Sindikat Mladi plus vabi na sindikalno akademijo! – Bodi zraven in spoznaj našo ekipo!

Sindikat Mladi plus vabi na sindikalno akademijo ter išče nove soborce in soborke.

Te zanimajo teme, povezane z mladimi in svetom dela?

Se sprašuješ, ali bomo mladi sploh kdaj dočakali pokojnine?

So ti blizu vrednote, kot so solidarnost, dostojno delo in človekove pravice?

Ti gre na živce tvoja prekarna služba?

Bi s svojimi idejami sodeloval_a pri projektih, kampanjah in drugih aktivnostih, povezanih z mladimi, s sindikalizmom, delavskim bojem …?

Smo mladinska organizacija, ki se bori za dobrobit mladih, obenem pa smo sindikat, ki spada pod okrilje Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS). Zastopamo, organiziramo in se zavzemamo za študente, dijake, mlade brezposelne ter mlade prekarne delavce in delavke. Povezujemo mlade, jih izobražujemo o njihovih pravicah ob vstopu v svet dela, nudimo podporo pri iskanju zaposlitve in pomagamo reševati probleme vseh vrst, s katerimi se srečujejo.

  • Organiziramo različne informativne, izobraževalne, pa tudi neformalne, družabne dogodke: delavnice, izobraževanja, predavanja, sindikalne kvize, občasne filmske večere … – vse na različne sindikalne, delavske in družbene teme …
  • Pregledujemo sumljive in nezakonite oglase za delo, nanje javno opozarjamo in jih, kadar je treba, tudi prijavimo inšpektoratu za delo. Borimo se proti izkoriščanju študentskega dela ter zavzemamo za dostojno plačano dijaško in študentsko prakso, za boljšo dostopnost pripravništev na različnih področjih in na splošno za kakovostna delovna mesta za mlade.
    Buče podeljujemo takrat, ko nam nekdo naklada. V slovenskem javnem prostoru je ‘prodajalcev’ buč ogromno. Največkrat med njimi najdemo politike, predvsem ministrice in ministre, včasih tudi novinarje in novinarke ali kake samooklicane vsevedne analitike. Mi pa beležimo izjave, za katere menimo, da so laži ali zavajanja, jih pokomentiramo in zavrnemo z argumenti, prodajalcem buč pa te z največjim veseljem vračamo.
  • Ustvarjamo podcast Nehvaležni skleptiki, svojo internetno pogovorno radijsko oddajo, v kateri je govora o najrazličnejših aktualnih temah, povezanih z delavskim bojem, sindikalizmom, trgom dela, mladimi, prekariatom, zaposlovanjem in podobno.
  • V dneh okoli 1. in 2. maja, praznika dela, že več let zapored organiziramo Festival dostojnega dela, v okviru katerega potekajo različne aktivnosti, od foto natečaja do pohoda na ljubljanski Rožnik.
  • in še in še …

Vabimo te, da se pridružiš ekipi motiviranih in radovednih mladih – sobork in soborcev, aktivistk in aktivistov –, ki si prizadevajo za izboljšanje položaja mladih na različnih ravneh.

Delo poteka na aktivistični bazi, a aktivistke in aktivisti za svoje delo prejmejo tudi honorarno plačilo.

Smo te prepričali? Te zanima? Si zraven? Če je tvoj odgovor pritrdilen, beri naprej:

Pridruži se nam na sindikalni akademiji! 💪

Sindikat Mladi plus od 8. do 10. novembra organizira mini sindikalno akademijo oziroma delovni vikend, na katerem se bomo zbrali mladi sindikalisti in sindikalistke, da si naberemo svežih moči, domislimo novih podvigov, določimo glavne aktivnosti za bližnjo prihodnost in se še bolj povežemo med sabo. Samo dobra ekipa lahko namreč ustvarja dobre projekte. 🙂 Ob tem bomo več povedali tudi na splošno o sindikalizmu (pri nas in v tujini), o prihodnosti dela, delavskem in okoljskem boju ter drugih relevantnih vsebinah.

Nastanjeni bomo na turistični kmetiji Pr’dovar pod Krvavcem, bivanje in hrano pa za ta vikend pokrijemo mi. Z nami greš lahko tudi ti! Prijave – do vključno ponedeljka, 4. 11., – zbiramo tukaj, urnik in druge nujne informacije pa seveda pošljemo naknadno.

Sindikalno akademijo podpira FES.

Če imaš še kakšno vprašanje, nam piši na  info@mladiplus.si.