Od diskriminacije do razbijanja mitov – Izbor aktualnega sindikalnega branja

S kakšnimi miti, polresnicami, izkrivljenimi dejstvi se vsakodnevno soočamo delavke in delavci, sindikalisti ter sindikalistke? Kdo ali kaj so zasebne agencije za posredovanje delavcev in zakaj jih moramo poznati? Kako naj kot delavke in delavci lovimo ravnotežje med poklicem in družino, med kariero in prostim časom ter vsem drugim? Zakaj se podnebne spremembe ter skrb za okolje tičejo tudi sindikatov in kaj pomeni, da smo skupaj močnejši tudi na mednarodnem odru? Zakaj se je tako pomembno boriti proti diskriminaciji v svetu dela?

Že več let izhajajo posebne tematske številke Delavske enotnosti, glasila Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), katere del je tudi Sindikat Mladi plus, namenjene različnim in raznolikim sindikalnim, delavskim, družbenim, ekonomskim, socialnim ipd. temam. Gre za dragoceno zbirko aktualnega sindikalnega branja s prispevki in zgodbami, ki bi v slovenskem medijskem prostoru kje drugje težko dobile pravo mesto in ustrezno pozornost.

Delimo izbor tekstov iz šestih tematskih številk, ki so že izšle letos: od agencijskega dela, podnebnih sprememb do diskriminacije v svetu dela, mednarodnih sindikalnih obzorij in še marsičesa drugega. Prijetno branje!

Od diskriminacije do razbijanja mitov: Izbor aktualnega sindikalnega branja