Iščemo udeležence mednarodne konference!

Za kaj gre?

Iščemo mlade brezposelne osebe, ki bi se udeležile mednarodnega srečanja v Turčiji in tam predstavile svojo izkušnjo brezposelnosti.

Opis aktivnosti:

Mednarodna konferenca On track – Different youth work approaches for different NEET situations, ki bo potekala od 6. 3. 2018 do 10. 3. 2018 v Istanbulu, v Turčiji.

Opis udeležencev:

Iščemo mlado osebo, staro med 15 in 29 let, ki NI vključena v izobraževanje, usposabljanje ali zaposlitev (t. i. NEET (Not in Education, Employment or Training) osebe). Lahko prijavljena na Zavodu RS za zaposlovanje, ni pa nujno.

Naloga udeležencev na konferenci:

Predstavitev osebnega pogleda na sledeča vprašanja:

Kako je biti mlada oseba, ki ni vključena v izobraževanje, usposabljanje ali zaposlitev?

Kakšne so tvoje izkušnje in osebno mnenje na temo brezposelnosti?

Kakšno podporo bi še potreboval_a?

Omenjena predstavitev bo potekala v družbi z drugimi mladimi, mladinskimi delavci, učitelji in strokovnjaki, ki se ukvarjajo s področjem zaposlovanja mladih.

Oseba bo svoje poglede prek pogovora v angleščini predstavila manjšim skupinam udeležencev. Če pa bo imela izbrana oseba težave pri komuniciranju v angleškem jeziku, bo zagotovljena pomoč oziroma prevajanje.

Časovni okvir:

Konferenca traja od 6. marca do 10. marca 2018. Če ne moreš biti prisoten_prisotna na konferenci ves čas, si lahko prisoten_prisotna samo na delu konference, na katerem boš predstavljal_a svoje izkušnje. Ta del poteka 7.marca 2018.
Natančen čas odhoda in prihoda v Ljubljano bo določen po izboru osebe, glede na letalske povezave.

Stroški:

VSI stroški so pokriti v okviru projekta. Pokriti so torej stroški potovanja v Turčijo in nazaj, stroški nastanitve in hrane.

Prijavnica je na voljo tukaj. 

Izpolnjeno prijavnico pošlji najkasneje do 18. 1. 2018 na elektronski naslov: info@mladiplus.si O izboru in nadaljnjih postopkih te bomo obvestili po 22. 1. 2018.