Dobimo se na Mladinstivalu!

V torek, 9. maja, vse poti vodijo na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani, kjer se bo odvil drugi Mladinstival, festival mladinskega dela, dogodek v organizaciji Zavoda za razvoj mobilnosti mladih MOVIT in drugih organizacij, na katerem se bodo srečali mladinski delavci, voditelji, trenerji in vse drugi, ki so tako ali drugače povezani z mladinskim delom.

Namen festivala je, kot pišejo organizatorji, združiti vse ključne akterje mladinskega sektorja na enem mestu za promocijo mladinskega dela in njegovih učinkov ter pomena neformalnega učenja in spodbujanja razprave z mladimi in akterji mladinskega dela o prihodnosti Evrope.

Kaj točno pa prinaša letošnji Mladinstival? V prvi vrsti bodo različni akterji mladinskega dela, pojasnjujejo organizatorji, predstavljali svoje aktivnosti in pristope, ki bodo izobraževalne in izkustvene narave. Udeležencem Mladinstivala pa bodo na voljo tudi številne druge aktivnosti, kot je dialog s komisarko Violeto Bulc, odprta seja Sveta Vlade RS za mladino, zaključna konferenca projekta Junaki zaposlovanja – Vrnimo si prihodnost, zaključni dogodek projekta, ki ga izvajata Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) in Mladinska mreža MaMa, hackathon mladinskega dela in generalna skupščina agencije ERYICA.

Organizacijski ekipi festivala se je letos pridružil tudi Sindikat Mladi plus. Sodelovali bomo v posebnem sklopu aktivnosti na Mladinstivalu, poimenovanem Odprti prostor (Open Space). Ta je namenjen predstavitvam različnih organizacij v mladinskem sektorju in aktivnosti, ki jih izvajajo v okviru mladinskega dela. Tam bomo predstavljali naš sindikat, projekt Kažipot do dostojnega dela, pripravili pa smo tudi sindikalno kolo znanja – kviz s sindikalnimi, delavskimi temami in interaktivno igro ugotavljanja kršitev v oglasih za delo ter še mnogo več.

Toplo vabljeni, se vidimo na Gospodarcu!

Program Mladinstivala