Afterparty mednarodnega dneva žensk – Sindi (spet) časti!

Zdaj že vemo, kajne? “Sindi časti” je oznaka za neformalna srečanja Sindikata Mladi plus, kjer naša aktivistka Sindi časti pijačo, znanje, informacije in zabavo. Vsak mesec se zberemo na Dalmatinovi 4: ekipa Sindikata Mladi plus, člani in članice sindikata ter vsi, ki se želite naučiti česa novega ali spoznati z ljudmi, ki se soočajo s podobno situacijo kot vi. Z zelo sproščenimi srečanji želimo na Sindikatu Mladi plus zagotoviti vključujoč prostor za vse, ki ste dijaki, študenti, brezposelni, prekarni delavci in delavke ali pa se soočate z neprimernimi delovnimi pogoji.

Vsako srečanje je sestavljeno iz dveh delov: najprej mi pripravimo predavanje ali delavnico na izbrano temo, po tem pa sledi priložnost za druženje in pijačo.

Naslednje srečanje bo potekalo v četrtek, 9. marca, med 16:30 in 19:30 na Dalmatinovi 4 v Ljubljani. Tema srečanja (16:30 – 18:00) bo ‘Diskriminacija in prekarizacija’. Na delavnici bomo tako govorili o diskriminaciji po spolu na področju zaposlovanja, pri čemer se bomo osredotočili predvsem na to, kako porast prekarnih – torej kratkotrajnih, manj stabilnih – oblik dela na različne načine olajša diskriminacijo pri delu. Če te tematika zanima, ali pa morda iščeš možnosti odziva na različne oblike diskriminacije,  se oglasi ob 16:30, sicer pa se nam lahko na klepetu in druženju pridružiš ob 18:00.

Vsa srečanja z nami in Sindi potekajo v neformalnem vzdušju in so namenjena tudi temu, da se med seboj spoznamo. Srečanja ti ponujajo priložnost, da aktiviste in ožjo ekipo Sindikata Mladi plus povprašaš vse, kar te je kadarkoli zanimalo o nas, temah, ki jih naslavljamo, se dogovoriš za osebna svetovanja in hkrati predlagaš, katere teme bi Sindikat Mladi plus še moral nagovarjati, kaj te zanima, česa si želiš.

Torej … izgovorov, da se nam kdo ne bi pridružil … ni. Se vidimo v četrtek, 9. 3. 2017!

Save