Delavnica: Si zaupam, da bom našel/-a pravo pot?

Sindikat Mladi plus v sodelovanju z Inštitutom Ribalon pripravlja delavnico “Si zaupam, da bom našel/-a pravo pot?”
Opis: Ob začetku novega študijskega leta se nam morda zdi, da ne vemo ali bomo kos nalogam in obveznostim, ki nam sledijo. Zelo koristen bi bil nasvet nekoga, ki mu lahko zaupamo in se nanj zanesemo. Vendar zakaj nasveti drugih, čeprav dobronamerni in koristni, pogosto ne delujejo? Se vam je kdaj zgodilo, da ste si postavili cilj, pa ste vmes obupali? Ste naredili zaobljubo, pa ste jo prelomili? Se vam je kdaj zgodilo, da ste točno vedeli, kaj bi »morali« storiti in kaj pomaga v določeni situaciji, pa za vas vseeno ni delovalo oziroma ni delovalo na dolgi rok? Ste se kdaj zaradi tega počutili nesposobne in ste si za kratek čas morda celo želeli, da bi bili kdo drug?

Večina se nas pri delu/študiju ali v zasebnem življenju občasno sreča z neuspehom, občutkom nemoči, pasivnosti, zeljo po vdaji, ipd. V takšnih trenutkih, ko nismo v najboljši formi, je zelo težko poiskati ali videti lastne kvalitete in močne strani, saj obstaja dvom, ali jih sploh imamo. Zelo težko je npr. napisati motivacijsko pismo, v katerem naj bi poudarili svoje dobre plati ali pa najti motivacijo za nov začetek ali nadaljevanje npr. pisanja magisterija. Enako razmišljanje, ki nas je privedlo v neželeno situacijo, nas iz nje ne bo privedlo. Že A. Einstein je modro ugotovil, da bi bili neumni, če bi menili, da nas bo enaka strategija, ki nas je privedla do problema, iz njega tudi izvlekla. Enostavno razumeti, težko uresničiti. Vendar obstajajo načini, ki nam lahko pomagajo do novih poti in novih odgovorov. To so prava vprašanja.

Datum: 15. 12. 2015 ob 17:00

Kraj: Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana

Predavateljica: Biba Rebolj, ustanoviteljica Inštituta Ribalon, doktorantka andragogike in specializantka Kratke, v rešitev usmerjene terapije.

Prijave so obvezne na e-mail: info@mladiplus.si.