Futura, film o prihodnosti, posnet skozi oči italijanske mladine – Sindikat Mladi plus vabi v kino!

Film o prihodnosti, posnet skozi oči italijanske mladine, ki ne ve, kaj jo čaka, a to morda že sluti. Skupno delo Alice Rohrwacher (Srečen kot Lazzaro), Pietra Marcella (Martin Eden) in Francesca Munzija.

V veliko veselje nam je, da vas spet povabimo v kino. V četrtek, 12. maja, bo v ljubljanskem Kinodvoru ob 17:00 Kinotripova premiera italijanskega dokumentarca Futura režiserjev Alice Rohrwacher, Pietra Marcella in Francesca Munzija, filma, v okviru katerega se trije ustvarjalci med pandemijo novega koronavirusa s kamero podajo po Italiji od Benetk do Palerma ter mlade med 15. in 18. letom starosti sprašujejo o pogledih na prihodnost. Zdi se, da sami sebe v italijanskem prostoru vidijo tudi glede na socialni status; eni prihodnost vidijo kvečjemu v tujini, drugi bi radi s svojim delom v prihodnje prispevali k boljši italijanski družbi. Film se sklene v Genovi, kjer Alice Rohrwacher dijake srednje šole Diaz sprašuje, ali se zavedajo krvavih dogodkov iz leta 2001, ko je policija med zasedanjem G8 brutalno obračunala s protestniki.

Po filmu pa sledi pogovor s filozofom in sociologom kulture Filipom Dobranićem, psihologinjo Meto Kramar, filmsko režiserko Uršo Menart, glasbenikom Tschimyjem in dijakinjo Aiko Zakrajšek.

Premiera filma Futura bo v Kinodvoru (Kolodvorska 13, Ljubljana) na sporedu v četrtek, 12. maja 2022, ob 17:00.

Sindikat Mladi plus pa lahko zagotovi brezplačne vstopnice! Če še nisi naš član oziroma članica, si lahko svojo vstopnico z včlanitvijo v sindikat zagotoviš brezplačno. Kako se včlaniti, izveš tukaj, facebook dogodek pa lahko najdeš tu.

Vabljeni!