Naj se sliši glas žensk! Pridružite se nam na Kongresnem trgu v Ljubljani!

Osmi marec je dan delovnih žensk!

Vabimo vas, da se nam pridružite pri praznovanju mednarodnega dneva žensk, ki bo potekalo v torek, 8. marca ob 16:00 na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Na shodu bodo spregovorile različne ženske, ki bodo delile svoje osebne zgodbe, s tem pa opozorile na diskriminacijo, nasilje, tudi na svoj ekonomski položaj, na položaj delavk in izzive na trgu dela.

Čas je, da se sliši naš glas, glas žensk!

Čas je, da spregovorimo o slabem položaju in odnosu do žensk, ki se kaže v vseh družbenih sferah in na vseh področjih našega življenja. Čas je, da ustavimo diskriminacijo, (spolno) nasilje nad ženskami, da zagotovimo ustrezno reproduktivno zdravje, obvarujemo pravico do odločanja o naših telesih in oblikujemo boljšo politiko in okolje za vse ženske.

V supervolilnem letu, ki je pred nami, bomo prav tako pozvale ženske, da se zavedajo svojih priborjenih pravic, tudi volilne pravice. Ob tem bomo pozvale, naj se ženske udeležijo volitev in poskrbijo, da se njihov glas sliši. 

Ženske zahtevamo, da se v javnosti sliši in upošteva naš glas! Ne potrebujemo praznih in že prevečkrat prelomljenih obljub, ampak zahtevamo dejanske spremembe.

Pridružite se nam v torek, 8. marca ob 16:00 na Kongresnem trgu, ko bomo prisluhnile osebnim zgodbam žensk in predale politične zahteve oblasti.

Naj se sliši glas žensk! Se vidimo 8.marca!