Naj se sliši glas ljudstva!

Danes smo organizacije in posameznice ter posamezniki, združeni v iniciativo Glas ljudstva, na Trgu Republike v Ljubljani predali naše zahteve političnim strankam, ki bodo kandidirale na prihajajočih državnozborskih volitvah.

Na podlagi javne razprave, ki je potekala od lanskega novembra ter vseh prejetih prispevkov strokovnjakov in strokovnjakinj iz civilne družbe, smo pripravili 138 zahtev na 11 področjih, ki so izrednega pomena za vse prebivalke in prebivalce Slovenije. Od teh 138 smo 30 zahtev prepoznali kot prioritetne ter hkrati takšne, ki jih je mogoče uresničiti v roku enega leta od nastopa nove vlade. Zato za teh 30 zahtev pričakujemo, da bodo implementirane najpozneje eno leto po nastopu mandata nove vlade.
Naša predsednica Tea na Trgu republike. Foto Matej Klarič
Politične stranke imajo sedaj na voljo tri tedne, da naše zahteve preberejo in se do njih opredelijo. Ko bomo prejeli odzive strank na naše zahteve, bomo vzpostavili spletno orodje za volivce in volivke, kjer bodo tudi oni lahko opredelili svoje (ne)strinjanje z zahtevami ter preverili, v kolikšni meri se njihova osebna politična stališča skladajo s stališči strank.
Zahteve iniciative Glas ljudstva lahko najdete tukaj.
Ljudje bomo odločali! Vsi na volitve! Naj se sliši glas ljudstva!