“Delo na zahtevo” – Sindikat Mladi plus vabi v kino!

Kako je videti vsakdan nevidnih in hitro nadomestljivih platformnih delavcev in delavk? Koliko svobode nudi t. i. ekonomija na zahtevo in delo prek spletnih platform? Je krasna nova tehnologija res tako krasna?

V veliko veselje nam je, da vas lahko po daljšem času znova povabimo v kino. V ponedeljek, 18. oktobra, bo v ljubljanskem Kinodvoru ob 20:30 premiera kanadskega dokumentarca Delo na zahtevo režiserke Shannon Walsh, ki tematizira človeški davek, ki ga terja uporabniku tako zelo udobna, trilijone dolarjev vredna ekonomija na zahtevo. Čudovita nova tehnologija, ki pričara vse, kar si želimo, kadarkoli si želimo, morda ni tako zelo čudovita za milijone prekarnih delavcev in delavk, ki skrbijo, da se kolesje obrača.

Po filmu pa sledi pogovor: novinar Lenart J. Kučić se bo pogovarjal z Dejanom Jefimom iz Sindikata taksistov, s Teo Jarc, predsednico Sindikata Mladi plus, in Majo Breznik, raziskovalko na Mirovnem inštitutu.

Premiera filma Delo na zahtevo bo v Kinodvoru (Kolodvorska 13, Ljubljana) na sporedu v ponedeljek, 18. oktobra 2021, ob 20:30.

V okviru naše nagradne igre pa bo na voljo tudi kakšna brezplačna vstopnica ali dve. Več tukaj. Facebook dogodek pa lahko najdete tu.

Vabljeni!

Vir prikazne fotke je arhiv Kinodvora.