Nehvaležni skeptiki #32: Civilna družba – katalizator družbenih sprememb

V najnovejši epizodi Nehvaležnih skeptikov smo se posvetile o projektu Katalizatorji, ki smo ga v zadnjih dveh letih izvajali na Sindikatu Mladi plus.

Projekt je bil posvečen civilni družbi in njenim organizacijam, pa usposabljanju mladih za delo v teh organizacijah ter opozarjanju na nezavidljiv položaj, v katerem se trenutno nahaja slovenska civilna družba. S kampanjo za krepitev civilne družbe smo opozarjali na to, da so storitve, ki jih za ljudi izvaja civilna družba, neprecenljivega pomena za vse nas, saj izboljšujejo naša življenja. Zaskrbljujoče pa je, da je finančno in kadrovsko stanje civilne družbe pri nas močno pod evropskim povprečjem, tako da smo si zastavili tudi vprašanje, kako dobro bi šele bilo, če bi bili vsaj povprečni … In ker se tudi zaradi epidemije srečujemo z vedno slabšim položajem mladih na trgu dela, bi lahko s krepitvijo civilne družbe hkrati začeli reševati dva problema: podhranjenost sektorja in problem brezposelnosti mladih.

Kot vedno pa vas v novi epizodi podkasta čaka tudi rubrika Sindi svetuje, v kateri Sindi tokrat odgovarja na vprašanje, ali lahko delodajalec preverja izpolnjevanje pogoja PCT (prebolel, cepljen, testiran). Vabljeni k poslušanju!

Prenesi mp3 (Duration: 22:34 —20.6 MB)

Podkast je nastal v okviru projekta Katalizatorji. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. 


Še več nehvaležno-skeptičnih vsebin lahko najdete s klikom na grafiko: