Mladi, služba, družba: Ustvarjamo projekte za zaposljive in aktivne mlade državljane in državljanke

Leti 2020 in 2021 sta vsem prinesli nove izzive. Prvič smo se soočali s pandemijo svetovne razsežnosti, ki je radikalno oblikovala vsa področja naših življenj. Tudi življenja mladih, tako na njihovi izobraževalni kot zaposlitveni poti. V tem času smo mladinske organizacije izvajale projekte za krepitev zaposljivosti mladih, v sklopu katerih smo skupaj z mladimi naslavljali mnoge izzive, s katerimi smo se vsi soočali. In med temi izzivi je bilo tudi področje zaposlovanja mladih, ki so v času epidemije še težje našli zaposlitev kot sicer.

Kot vsak čas izzivov pa nas je tudi ta čas usmeril v iskanje rešitev. Mladinske organizacije smo izvajale usposabljanja za mlade, ki jim bodo pomagala na njihovi zaposlitveni poti, ob tem pa smo tudi opozarjale na pomen nevladnega, še posebej mladinskega, sektorja na področju prehoda na trg dela za mlade pa tudi za področje družbenih sprememb nasploh. Skupaj smo se izobraževali in usposabljali za zelo raznolike službe in poklice, vzpostavili smo stik z več 100 mladimi in skupaj prebrodili izzivov polne trenutke.
Naši projekti se počasi bližajo koncu, izzivi, s katerimi se mladi soočajo pa še trajajo. In zato vas želimo povabiti na našo zaključno konferenco: da predstavimo, kaj smo v letih 2020 in 2021 počeli na področju zaposlovanja mladih in predvsem da skupaj z vami, mladimi, odločevalci, potencialnimi delodajalci in ostalimi nevladnimi organizacijami naslavljamo izzive mladih ter skupaj iščemo nove rešitve.
Pridružite se nam v četrtek, 26. 8. 2021, med 9:00 in 17:00 v BIC EKO hiši v Ljubljani in bodite del spremembe!

Zaradi lažje organizacije konference, vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite s prijavo prek tega spletnega obrazca. Facebook dogodek lahko najdete tukaj.

Na konferenci boste lahko del forumske predstave, ki bo nastajala na podlagi metode gledališča zatiranih, lahko boste sodelovali v fokusnih skupinah, kjer bomo naslavljali področje zaposlovanja mladih, se preizkusili v ‘sobi pribega’, prebrali ‘knjigo’ iz žive knjižnice, uživali v koncertu mlade glasbene skupine Kokosy in še marsikaj!
Zaradi lažje organizacije konference, vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite s prijavo!

Program konference

9:00 – 9:30: registracija udeležencev,
9:30 – 11:00: zakonodajna forumska predstava: Posvet med mladimi in zaposlovalci,
11:00 – 11:30: odmor in mreženje,
11:30 – 13:00: fokusne skupine in priprava priporočil za odločevalce,
13:00 – 14:00: kosilo,
14:00 – 16:00: strukturirano mreženje po metodi žive knjižnice,
16:00 – 16:45: koncert skupine Kokosy,
16:45 – 17:00: zaključek in neformalno druženje.
Pomembno obvestilo: Ob vstopu na prireditveni prostor morate izkazati negativen rezultat PCR ali HAG testa ali potrdilo o prebolelosti ali cepljenosti po navodilih NIJZ in odloku v Uradnem listu.

Vabijo

Sindikat Mladi plus, Socialna akademija, No Excuse Slovenia :: Brez izgovora Slovenija in Zavod Bob. Zaključna konferenca poteka v sklopu projektov Akademija brez izgovora, Inkubator 4.0, Pogon in Katalizatorji. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.